- 1.Proseno kašo skuhamo po navodilih.
- 2.Okrogle bučke izdolbemo, pazimo da jih ne preluknjamo. Nasekljamo čebulo in jo prepražimo. Vsebino bučk narežemo na manjše dele in jih dodamo prepraženi čebuli, dodamo maslo, solimo, popramo ter počasi dušimo do mehkega.
- 3.Odstavimo ter dodamo drobno narezan peteršilj, proseno kašo, parmezan in sir mascarpone. Dobro premešamo in z dobljeno zmesjo nadevamo bučke.
- 4.Nadevane bučke položimo na pekač, obložen s peki papirjem in jih pečemo v pečici, ogreti na 180°C približno 25 minut.
Sestavine za 4 osebe
Prosena kaša Naše none (200 g)
okrogle bučke: 8 kos |
šopek peteršilja |
sir mascarpone: 100 g |
čebula: 1 kos |
žlica masla |
žlica parmezana |
sol, poper |