- 1.Jajca penasto stepamo, dodamo stopljeno maslo, mleko, sol in poper.
- 2.Zmešamo ter postopno dodajamo pirino polento, skuto in pecilni prašek, da dobimo gladko zmes. Vmešamo liste mlade špinače, katere lahko po želji predhodno malo na grobo narežemo.
- 3.Pečico ogrejemo na 170 °C. Modelčke za mafine namažemo z maslom in jih napolnimo z maso. Mafine pečemo približno 20 do 25 minut. Še tople postrežemo kot prilogo k ribi ali mesu ali kot samostojno jed.
Na kosilu pisana druščina? Z mafinom iz pirine polente ne morete zgrešiti, saj zadovolji tako tradicionalne kot bolj sodobne goste. Zanimiva, nevsakdanja jed, ki prijetno preseneti, je lahkotna in primerna tudi za nemesne jedce.
Sestavine za 4 osebe
Pirina polenta Naše none (200 g)
200 g stopljenega masla |
4 jajca |
150 g nepasirane skute |
100 ml mleka |
1 žlička pecilnega praška |
100 g mlade špinače |
1 žlička soli |
poper |