Iskalnik

Zbirka receptov

Kruhova juha iz Janezovega hlebca

20 minut enostavno

Priprava

  1. 1.Na maščobi popražimo sesekljano čebulo, dodamo sesekljan česen in na lističe narezan kruh. Prepražimo, zalijemo z juho in kuhamo 10 minut.
  1. 2.Zmiksamo s paličnim mešalnikom, dolijemo vino in zavremo. Dodamo na rezance narezano šunko in v juho zakuhamo razžvrkljano jajce.
  1. 3.Prekuhamo, popravimo okus s soljo in poprom ter ponudimo. Po želji okrasimo s sesekljanim peteršiljem.

Nasvet

Namesto šunke lahko uporabimo tudi kraški pršut, ki ga nekoliko popražimo na maslu.

Sestavine za 4 osebe

Janezov beli hlebec (250 g)
čebula: 10 dag
svinjska mast ali margarina: 5 dag
zelenjavna ali goveja čista juha: ½ l
sesekljan česen
sol, poper
belo vino: 1 dl
šunka: 8 dag
jajce: 1
sesekljan peteršilj