Priprava
- 1.Na maščobi popražimo sesekljano čebulo, dodamo sesekljan česen in na lističe narezan kruh. Prepražimo, zalijemo z juho in kuhamo 10 minut.
- 2.Zmiksamo s paličnim mešalnikom, dolijemo vino in zavremo. Dodamo na rezance narezano šunko in v juho zakuhamo razžvrkljano jajce.
- 3.Prekuhamo, popravimo okus s soljo in poprom ter ponudimo. Po želji okrasimo s sesekljanim peteršiljem.
Nasvet
Namesto šunke lahko uporabimo tudi kraški pršut, ki ga nekoliko popražimo na maslu.
Sestavine za 4 osebe
Janezov beli hlebec (250 g)
čebula: 10 dag |
svinjska mast ali margarina: 5 dag |
zelenjavna ali goveja čista juha: ½ l |
sesekljan česen |
sol, poper |
belo vino: 1 dl |
šunka: 8 dag |
jajce: 1 |
sesekljan peteršilj |