- 1.Orehova jedrca na drobno nasekljamo. Nekaj celij jedrc prihranimo. Naseklana jedrca prepražimo v ponvi.
- 2.Dodamo žlico masla in nasesekljan strok česna. Vse skupaj zalijemo z mlekom in pokuhamo 5 minut. Dodamo sladko smetano, parmezan in začinimo s soljo in poprom. Vmes skuhamo njoke in skuhane damo v omako.
- 3.Premešamo in postrežemo, potresemo z malo parmezana in nasesekljanimi orehi. Po želji lahko v omako dodamo par svežih listov žajblja.
Recept je pripravila kuharska mojstrica Julijana Krapež.
Za 4 osebe
800 g njokov iz krompirjevega testa |
150 g orehovih jedrc |
1 strok česna |
žlica masla |
200 ml mleka |
300 g sladke smetane |
60 g parmezana |
sol, poper |
po želji sveži listi žajblja |