Iskalnik

Zbirka receptov

Krema koruznega zdroba s popečenimi breskvami

  1. 1.Zavremo mleko, mu dodamo belo čokolado, da se stopi in v nastali zmesi skuhamo koruzni zdrob. Kuhamo na nizki temperaturi, ob stalnem mešanju.
  1. 2.Ko je zdrob kuhan, mu dodamo namočeno želatino in dobro premešamo, da se ta enakomerno raztopi. Maso ohladimo, nato pa vanjo narahlo vmešamo stepeno sladko smetano.
  1. 3.Kremo razporedimo v manjše posodice ali modelčke ter jih za dve uri postavimo v hladilnik.
  1. 4.Breskve prepolovimo, odstranimo koščico in jih počasi popečemo na maslu. Ponudimo skupaj z ohlajeno kremo.

Sestavine za 4 osebe

Koruzni zdrob (70 g)
mleko: 400 ml
bela čokolada: 70 g
list želatine
sladka smetana: 150 ml
velike breskve: 2
žlica masla