- 1.Obe moki zmešamo, dodamo preostale sestavine in zgnetemo testo. Razdelimo ga v enake hlebčke, ki jih razvaljamo v kroge.
- 2.Kašo skuhamo in zmešamo s preostalimi sestavinami.
- 3.Razvaljane kroge nadevamo, prepognemo, robove zatesnimo in jih damo kuhat v vročo vodo za 20 minut na majhnem ognju.
- 4.Zabelimo z ocvirki ali kislo smetano.
Jed, ki ji pri nas pravimo tudi »gluhi žličniki«, je zelo stara, pripravljali so jo že moji starši in stari starši. Zelo je enostavna in hitra, gotova je že v 20 minutah, in tudi otroci jo imajo radi. Zraven lahko postrežemo praženo zelenjavo ali poljubno omako.
Božica Bergant, Domžale
Recept iz knjižice Slovenske dobrote iz Primorske moke.
Primorska posebna moka (200 g)
Testo: |
---|
100 g pirine moke |
50 g zmehčanega masla |
3 jajca |
1 kisla smetana |
malo soli |
voda po potrebi |
Nadev: |
---|
100 g prosene kaše Naše none |
300 g skute |
2 jajci |
malo soli |
ocvirki ali kisla smetana za zabelo |