Iskalnik

Zbirka receptov

Kapeleti s piščančjim mesom in sirom z natrganim piščancem in koruzo

Kapeleti s piščancem in sirom z natrganim piščancem in koruzo

  1. 1.V skledo damo piščančje meso in strt strok česna. Meso začinimo s papriko v prahu, poprom, soljo in majaronom. Začimbe vtremo v meso. Meso nato damo v posodo, dodamo malo olivnega olja in jušno osnovo (v kolikor jušne osnove nimamo, lahko dodamo tudi vodo). Pokrijemo in dušimo cca. 20-30 minut, odvisno od velikosti piščančjih beder oziroma kračk.
  1. 2.V drugi posodi prepražimo na drobno narezano čebulo, ko je dobro prepražena, dodamo češnjeve paradižnike, prerezane na polovičke, in malo sladkorja. Ko je vse skupaj dobro prepraženo, dodamo še pasiran paradižnik in kuhamo še cca. 5minut.
  1. 3.Ko je piščančje meso gotovo, ga damo v skledo. Ostanek omake, v kateri se je kuhal piščanec, precedimo v paradižnikovo osnovo in naprej kuhamo, dokler se omaka ne zreducira. Začinimo jo s soljo, poprom in kisom. Medtem, ko se omaka kuha, z vilicami natrgamo piščančje meso, ki ga skupaj s kuhano koruzo dodamo v omako.
  1. 4.Medtem skuhamo še kapelete s piščančjnim mesom in sirom. Ko so kuhani, jih odcedimo in damo v omako ter serviramo. Po želji dodamo še parmezan. Pa dober tek!

Recept je pripravila kuharska chefinja Julijana Krapež.

Sestavine za 4 osebe

Kapeleti s piščančjim mesom in sirom (300 g)
500 g piščančjih beder ali kračk
500 g kapeletov s piščančjim mesom in sirom
1 čebula
1 strok česna
100-150 g česnjevih paradižnikov
200 g pasiranega paradižnika
150 g kuhane koruze
200 ml jušne osnove
1 žlica paprike v prahu
sol, poper
olivno olje
1 žlica kisa
1/2 žlička sladkorja
majaron
parmezan