Iskalnik

Zbirka receptov

Kapeleti s pršutom po kraško

15 minut zelo enostavno

Priprava

  1. 1.V večji količini slane vrele vode skuhamo kapelete al dente po navodilih na embalaži, jih odcedimo in zmešamo s pripravljeno omako.
  1. 2.Pelate iz konzerve pretlačimo ter jih v kozici kuhamo skupaj z rožmarinom in baziliko toliko časa, da dobimo gosto maso.
  1. 3.Dodamo maslo, sladko smetano in sol ter znova prevremo.
  1. 4.Primešamo odcejene kapelete, potresemo z naribanim parmezanom in ponudimo.

Nasvet

Kot prilogo jih ponudimo k mesnim ali zelenjavnim jedem.

Sestavine za 4 osebe

Kapeleti s pršutom (400 g)
pelati: 250 g
sladka smetana: 2 dl
maslo: 20 g
rožmarin: vejica
sveža bazilika: listi
sol
parmezan