Iskalnik

Zbirka receptov

Ješprenjeva solata z ohrovtom, panceto in poširanim jajcem

  1. 1.Ješprenj skuhamo po navodilih.
  1. 2.Ohrovt narežemo na trakove in kuhamo v slanem kropu približno 3 minute. Kuhanega odcedimo in ohladimo.
  1. 3.Jajca poširamo ali mehko skuhamo ter previdno olupimo.
  1. 4.Redkvice narežemo na tanke rezine.
  1. 5.Zmešamo ohrovt, ješprenj in redkvice, dodamo peteršilj, olje, kis ter solimo in popramo. Dobro premešamo in razdelimo v štiri globoke krožnike.
  1. 6.Na vrh solate položimo poširano jajce in tri rezine pancete.

Sestavine za 4 osebe

Ješprenj (150 g)
1 manjša glava ohrovta
redkvice: 5
panceta: 12 rezin
poširana ali mehko kuhana jajca: 4
peteršilj
olivno olje
jabolčni kis
sol in poper