Iskalnik

Zbirka receptov

Ješprenjeva ričota s sipo in špinačo

  1. 1.V vrelem kropu blanširamo špinačo, jo ohladimo, dobro odcedimo in zmiksamo, da dobimo gladko pasto.
  1. 2.V večjo ponev damo olivno olje in na drobno nasekljano čebulo, prepražimo in dodamo ješprenj.
  1. 3.Premešamo in zalijemo z belim vinom ter mešamo, da vino izpari. Dolivamo vodo oz. jušno osnovo, da se kaša skuha.
  1. 4.Ko je kaša kuhana, dodamo na kocke narezano svežo sipo in zmiksano špinačo. Dobro premešamo, pustimo na ognju 2 minuti in dodamo še maslo ter nariban parmezan. Premešamo in jed je gotova.

Sestavine za 4 osebe

Ješprenj (250 g)
mlada špinača: 300 g
sipa: 200 g
manjša čebula ali šalotka
jušna osnova ali voda: 7,5 dl
belo vino: 1 dcl
olivno olje
sol, poper
žlica masla
žlica parmezana