- 1.V vrelem kropu blanširamo špinačo, jo ohladimo, dobro odcedimo in zmiksamo, da dobimo gladko pasto.
- 2.V večjo ponev damo olivno olje in na drobno nasekljano čebulo, prepražimo in dodamo ješprenj.
- 3.Premešamo in zalijemo z belim vinom ter mešamo, da vino izpari. Dolivamo vodo oz. jušno osnovo, da se kaša skuha.
- 4.Ko je kaša kuhana, dodamo na kocke narezano svežo sipo in zmiksano špinačo. Dobro premešamo, pustimo na ognju 2 minuti in dodamo še maslo ter nariban parmezan. Premešamo in jed je gotova.
Sestavine za 4 osebe
Ješprenj (250 g)
mlada špinača: 300 g |
sipa: 200 g |
manjša čebula ali šalotka |
jušna osnova ali voda: 7,5 dl |
belo vino: 1 dcl |
olivno olje |
sol, poper |
žlica masla |
žlica parmezana |