- 1.V globok krožnik ubijemo 4 jajca in jih temeljito razžvrkljamo.
- 2.Testenine, ki so nam ostale od prejšnjega obroka, dodamo v večjo posodo in prelijemo z razžvrkljanimi jajci.
- 3.K testeninam dodamo tudi 30 g naribanega parmezana ali katerega koli drugega poljubnega sira ter pest mladih listov špinače. Vse skupaj prelijemo z 1 dl mleka ter začinimo s sveže mletim poprom in žličko soli. Sestavine nato dobro premešamo.
- 4.V segreti ponvi stopimo žlico masla nakar nemudoma dodamo premešane sestavine. Na zmerni temperaturi pečemo 5-6 minut, da se na spodnji strani naredi zlato pečena skorjica.
- 5.Fritato nato s pomočjo krožnika obrnemo, položimo nazaj v ponev in pečemo nadaljnjih 5-6 minut tudi na drugi strani.
- 6.Nasveti: Fritato lahko pripravimo tudi z že pripravljeno jedjo iz testenin, kot s testeninami po bolonjsko. Poskusi jo pripraviti tudi z različnimi vrstami zelenjave! Za peko fritate uporabi neoprijemljivo ponev, za najboljši rezultat pa težko in dobro pripravljeno lito železno ponev.
Tudi najboljšim se včasih zgodi, da skuhajo preveč testenin. A ostanek kuhanih testenin nikakor ni za stran – iz njih lahko nastanejo izjemno okusne jedi, ne glede na obliko pašte. Že s tako preprostimi sestavinami, kot so jajca in špinača, lahko pričaramo čudovito fritato!
Rezanci
200-400 g kuhanih testenin |
30 g parmezana ali drugega poljubnega sira |
4 jajca |
100 ml mleka |
sveža špinača |
maslo |
sol, poper |