Iskalnik

Zbirka receptov

Fritata z rezanci in špinačo

Fritata s špinačo in rezanci

  1. 1.V globok krožnik ubijemo 4 jajca in jih temeljito razžvrkljamo.
  1. 2.Testenine, ki so nam ostale od prejšnjega obroka, dodamo v večjo posodo in prelijemo z razžvrkljanimi jajci.
  1. 3.K testeninam dodamo tudi 30 g naribanega parmezana ali katerega koli drugega poljubnega sira ter pest mladih listov špinače. Vse skupaj prelijemo z 1 dl mleka ter začinimo s sveže mletim poprom in žličko soli. Sestavine nato dobro premešamo.
  1. 4.V segreti ponvi stopimo žlico masla nakar nemudoma dodamo premešane sestavine. Na zmerni temperaturi pečemo 5-6 minut, da se na spodnji strani naredi zlato pečena skorjica.
  1. 5.Fritato nato s pomočjo krožnika obrnemo, položimo nazaj v ponev in pečemo nadaljnjih 5-6 minut tudi na drugi strani.
  1. 6.Nasveti: Fritato lahko pripravimo tudi z že pripravljeno jedjo iz testenin, kot s testeninami po bolonjsko. Poskusi jo pripraviti tudi z različnimi vrstami zelenjave! Za peko fritate uporabi neoprijemljivo ponev, za najboljši rezultat pa težko in dobro pripravljeno lito železno ponev.

Tudi najboljšim se včasih zgodi, da skuhajo preveč testenin. A ostanek kuhanih testenin nikakor ni za stran – iz njih lahko nastanejo izjemno okusne jedi, ne glede na obliko pašte. Že s tako preprostimi sestavinami, kot so jajca in špinača, lahko pričaramo čudovito fritato!

 

Rezanci
200-400 g kuhanih testenin
30 g parmezana ali drugega poljubnega sira
4 jajca
100 ml mleka
sveža špinača
maslo
sol, poper