Iskalnik

Zbirka receptov

Puhasti domači krofi

  1. 1.Pripravimo kvasec: v skodelico nalijemo 50 ml toplega mleka, 14 g suhega kvasa in žličko sladkorja.
  1. 2.9 rumenjakov stepemo do penastega in dodamo 100 g sladkorja, 2 vrečki vanilin sladkorja in malo arome vanilije. Ko vse skupaj dobro stepemo, dodamo še sok pol limone in počasi dodamo 120 g olja. Mešanici dodamo še 400 ml mleka, kozarček ruma in 10 g soli.
  1. 3.V mešanico postopoma dodajamo Primorsko posebno moko in vzhajan kvasec. Vse skupaj zgnetemo, da dobimo gladko testo.
  1. 4.Testo naj počiva 20 minut, nato oblikujemo 80 g kroglice, ki jih vzhajamo približno 1,5 ure na sobni temperaturi.
  1. 5.Olje segrejemo na 150-160 stopinj Celzija in krofe položimo z zgornjo stranjo v olje, jih pokrijemo s pokrovom in cvremo 4 minute. Nato jih obrnemo in cvremo še 4 minute, tokrat brez pokrova.
  1. 6.Krofe napolnimo z marmelado, ko so še vroči. Posujemo jih s sladkorjem v prahu.

Puhasti, rahli in noro dobri krofi, pri pripravi pa lahko pomagajo tudi najmlajši. Za  pravo pustno veselje … od ust do ust!

Avtor recepta: Dan Prohart, Dfood

Sestavine

Primorska posebna moka
1000 g Primorske posebne moke
10 g soli
100 g sladkorja
2 vrečki vanilin sladkorja
2 vrečki suhega kvasa
9 rumenjakov
120 g olja
450 ml mleka
kozarček ruma
aroma vanilije
marmelada po želji
sok pol limone