Iskalnik

Zbirka receptov

Domače sirove štručke

  1. 1.V posodi zmešamo moko, sol in kvas.
  1. 2.Ob počasnem mešanju dodajamo mleko.
  1. 3.Ko iz sestavine nastane testo, mu ob počasnem mešanju dodamo drobno nariban sir.
  1. 4.Testo postavimo v pomokano posodo in vzhajamo eno uro. Po eni uri testo razdelimo na 12 enakih delov, ki jih oblikujemo v manjše kepe.
  1. 5.Vsako kepico razvaljamo na približno 1 cm debel pravokotnik.
  1. 6.Pravokotnik pomažemo z vodo in zvijemo v “rolado”.
  1. 7.Rolade postavimo na nameščen pekač.
  1. 8.Vsako rolado zarežemo po sredini, da naredimo prostor za sir.
  1. 9.Pokrito vzhajamo še 30 minut.
  1. 10.Premažemo z razžvrkljanim jajcem posujemo z grobo naribanim sirom.
  1. 11.Pečemo 12-13 min na 220 stopinj.

Slasten recept za domače sirove štručke, ki bodo v hipu izginile z mize.

Avtorica recepta: Ana Kristanc Žontar

Moka Manitoba "00"
750 g moke Manitoba 00
15g soli
11g suhega kvasa
600 ml mleka
60g drobno naribanega sira
2 pesti grobo naribanega sira
Voda
Olje za namastitev pekača
Jajce