- 1.Moko presejemo, ji dodamo suh kvas in sol ter mešanico semen. Dobro premešamo.
- 2.Moki po delih dodajamo vodo z mehurčki in nato oblikujemo v testo.
- 3.Testo damo v dobro nameščen pekač in ga po vrhu potresemo z mešanico semen.
- 4.Pokrit kruh pustimo vzhajati 30-45 minut.
- 5.Vzhajan kruh damo v prej ogreto pečico in ga 50 minut pečemo na 200 stopinj Celzija.
Preprost a slasten kruh s semeni, narejen v celoti iz pšenične Durum moke Semola. Česa tako okusnega niste še jedli!
Recept je pripravila Ana Žontar Kristanc, Anina kuhinja.
500 g moke Durum Semola |
500 ml vode z mehurčki |
10 g soli |
1 vrečka (7 g) suhega kvasa |
2-3 pesti mešanice semen (sezam, laneno seme, bučna semena, ovseni kosmiči) |