Iskalnik

Zbirka receptov

Davidov kruhek iz moke Durum Semola

  1. 1.Moko presejemo, ji dodamo suh kvas in sol ter mešanico semen. Dobro premešamo.
  1. 2.Moki po delih dodajamo vodo z mehurčki in nato oblikujemo v testo.
  1. 3.Testo damo v dobro nameščen pekač in ga po vrhu potresemo z mešanico semen.
  1. 4.Pokrit kruh pustimo vzhajati 30-45 minut.
  1. 5.Vzhajan kruh damo v prej ogreto pečico in ga 50 minut pečemo na 200 stopinj Celzija.

Preprost a slasten kruh s semeni, narejen v celoti iz pšenične Durum moke Semola. Česa tako okusnega niste še jedli!

Recept je pripravila Ana Žontar Kristanc, Anina kuhinja.

500 g moke Durum Semola
500 ml vode z mehurčki
10 g soli
1 vrečka (7 g) suhega kvasa
2-3 pesti mešanice semen (sezam, laneno seme, bučna semena, ovseni kosmiči)