1.Pečico ogrejemo na 180 °C. Namastimo 4 okrogle modele za torte in dno prekrijemo s peki papirjem.
2.V skledo presejemo moko, dodamo maslo, pecilni prašek, sol, sladkor, jajca, vanilijevo esenco in mleko. Z ročnim električnim mešalnikom vse skupaj mešamo 1 do 2 minuti, dokler masa ne postane kremasta in blede barve. Enake količine mase porazdelimo po štirih manjših skledah. V tri sklede primešamo kakav (1/2 žlice, 1 žlica, 2 žlici kakava), da dobimo tri različne odtenke od svetle do temne barve. V četrto skledo ne dodajamo ničesar. Vsako maso vlijemo v svoj model in nežno izravnamo površino.
3.Biskvite pečemo približno 15 minut, dokler ne narastejo in so čvrsti na dotik. V modelih naj se hladijo 5 minut, nato jih zvrnemo na rešetke, kjer naj se dokončno ohladijo.
4.Za nadev z ročnim mešalnikom zmešamo sladko smetano in mascarpone, dodamo sladkor in mleti ingver, po želji naribamo še malo svežega ingverja.
5.Iz vsakega kosa biskvita s pomočjo okroglega modelčka izrežemo kroge. Z nadevom jih sestavimo v tortice, na dnu naj bo najtemnejši krog, na vrhu najsvetlejši. Preostanek nadeva uporabimo za okrasitev vrha tortice.