Iskalnik

Zbirka receptov

Črno bele tortice z ingverjem

1 ura 30 minut Srednje zahtevno

Priprava

  1. 1.Pečico ogrejemo na 180 °C. Namastimo 4 okrogle modele za torte in dno prekrijemo s peki papirjem.
  1. 2.V skledo presejemo moko, dodamo maslo, pecilni prašek, sol, sladkor, jajca, vanilijevo esenco in mleko. Z ročnim električnim mešalnikom vse skupaj mešamo 1 do 2 minuti, dokler masa ne postane kremasta in blede barve. Enake količine mase porazdelimo po štirih manjših skledah. V tri sklede primešamo kakav (1/2 žlice, 1 žlica, 2 žlici kakava), da dobimo tri različne odtenke od svetle do temne barve. V četrto skledo ne dodajamo ničesar. Vsako maso vlijemo v svoj model in nežno izravnamo površino.
  1. 3.Biskvite pečemo približno 15 minut, dokler ne narastejo in so čvrsti na dotik. V modelih naj se hladijo 5 minut, nato jih zvrnemo na rešetke, kjer naj se dokončno ohladijo.
  1. 4.Za nadev z ročnim mešalnikom zmešamo sladko smetano in mascarpone, dodamo sladkor in mleti ingver, po želji naribamo še malo svežega ingverja.
  1. 5.Iz vsakega kosa biskvita s pomočjo okroglega modelčka izrežemo kroge. Z nadevom jih sestavimo v tortice, na dnu naj bo najtemnejši krog, na vrhu najsvetlejši. Preostanek nadeva uporabimo za okrasitev vrha tortice.

Sestavine za 4 osebe

Primorska posebna moka (400 g)
Testo:
pecilni prašek: 1/2
zmehčano maslo: 250 g
sladkor: 250 g
jajca: 5
vanilijeva esenca: 1 žlica
mleko: 2 žlici
ščepec soli
kakav: 4 žlice
Nadev:
sir mascarpone: 250 g
sladka smetana: 100 ml
sladkor v prahu: 100 g
sladka smetana: 100 g
mlet ingver: 2 žlički
po želji žlička naribanega svežega ingverja