Iskalnik

Zbirka receptov

Čokoladni buhtlji

  1. 1.Žlico sladkorja vmešamo v 1,5 dc toplega mleka ter dodamo razdrobljeno kocko svežega kvasa. Premešamo in vzhajamo 10-15 minut.
  1. 2.V posodi zmešamo 70g sladkorja, 20g vanilijevega sladkorja in 1,5 dcl toplega mleka. Dodamo maslo sobne temperature ter rum.
  1. 3.V posebnem kozarcu razžvrkljamo 3 jajca.
  1. 4.V večjo posodo dodamo moko Manitobo, zmes iz kvasa in na najnižji hitrosti premešamo. Med mešanjem dodamo sol.
  1. 5.Ob počasnem mešanju dodajamo zmes iz sladkorja, mleka, masla in ruma (točka 2).
  1. 6.Dodamo razžvrkljana jajca in naribano limonino lupinico.
  1. 7.Testo v pokriti posodi vzhajamo 1 uro.
  1. 8.Testo odložimo na pomokano površino in ga razrežemo na manjše dele (hlebčke).
  1. 9.Vsak hlebček razvaljamo in premažemo z vodo.
  1. 10.V sredino dodamo žlico čokoladnega namaza.
  1. 11.Testo zavijemo nazaj v hlebček.
  1. 12.Buhtlje zložimo v pekač in pokrito vzhajamo 30 min.
  1. 13.Vzhajane buhteljne namažemo z mešanico razžvekljana jajca in 2 žlicama vode.
  1. 14.Pečemo na 180 stopinj, približno 35 min.

Avtorica recepta je Ana Žontar Kristanc.

Manitoba "0"
1 žlica sladkorja
3 dcl mleka
40 g svežega kvasa
20 g vanilijevega sladkorja
70 g sladkorja
100 g masla
5 - 7 žlic ruma
4 jajca
730 g bele moke Manitoba "0"
8 g soli
Limonina lupinica
Čokoladni namaz