- 1.Žlico sladkorja vmešamo v 1,5 dc toplega mleka ter dodamo razdrobljeno kocko svežega kvasa. Premešamo in vzhajamo 10-15 minut.
- 2.V posodi zmešamo 70g sladkorja, 20g vanilijevega sladkorja in 1,5 dcl toplega mleka. Dodamo maslo sobne temperature ter rum.
- 3.V posebnem kozarcu razžvrkljamo 3 jajca.
- 4.V večjo posodo dodamo moko Manitobo, zmes iz kvasa in na najnižji hitrosti premešamo. Med mešanjem dodamo sol.
- 5.Ob počasnem mešanju dodajamo zmes iz sladkorja, mleka, masla in ruma (točka 2).
- 6.Dodamo razžvrkljana jajca in naribano limonino lupinico.
- 7.Testo v pokriti posodi vzhajamo 1 uro.
- 8.Testo odložimo na pomokano površino in ga razrežemo na manjše dele (hlebčke).
- 9.Vsak hlebček razvaljamo in premažemo z vodo.
- 10.V sredino dodamo žlico čokoladnega namaza.
- 11.Testo zavijemo nazaj v hlebček.
- 12.Buhtlje zložimo v pekač in pokrito vzhajamo 30 min.
- 13.Vzhajane buhteljne namažemo z mešanico razžvekljana jajca in 2 žlicama vode.
- 14.Pečemo na 180 stopinj, približno 35 min.
Avtorica recepta je Ana Žontar Kristanc.
Manitoba "0"
1 žlica sladkorja |
3 dcl mleka |
40 g svežega kvasa |
20 g vanilijevega sladkorja |
70 g sladkorja |
100 g masla |
5 - 7 žlic ruma |
4 jajca |
730 g bele moke Manitoba "0" |
8 g soli |
Limonina lupinica |
Čokoladni namaz |