- 1.Pričnemo s pripravo testa za rolado. Jajca ločimo na beljake in rumenjake.
- 2.Moko, kakav in pecilni prašek presejemo. Vmešamo sol in vse skupaj premešamo.
- 3.Sto gramov sladkorja dodamo k rumenjakom in stepamo do svetlo rumene zmesi. Takrat dodamo suhe sestavine in jih premešamo v enotno in gosto zmes.
- 4.Beljake stepemo do mehkega. V take dodamo preostali sladkor in mešamo do čvrstega snega.
- 5.Sneg po delih vmešamo v čokoladno zmes, nato pa testo vlijemo v velik pekač, ki ga obložimo s papirjem za peko.
- 6.Položimo v segreto pečico na 170 stopinj in pečemo 8-9 minut.
- 7.Pečeno testo za minutko ohladimo, nato pa ga prevrnemo na mokro krpo in zvijemo. Ohladimo.
- 8.Pripravimo čokoladni preliv. V kozici z debelim dnom na najnižji temperaturi stopimo maslo in čokolado. Ko sta stopljena, vmešamo še sladko smetano, odstavimo z ognja in pustimo na sobni temperaturi, da se zmes ohladi.
- 9.Za smetanovo kremo sladko smetano stepemo do mehkega, nato pa dodamo sladkor in želatino in miksamo do čvrstega.
- 10.Testo odvijemo, premažemo s smetano in zavijemo nazaj. Odrežemo ji en del in ga položimo ob stran, da ustvarimo videz debla.
- 11.Ohlajeno čokoladno kremo stepemo do čvrstega in z njo premažemo rolado. Okrasimo.
Popoln spoj mehkega biskvitnega testa, čokolade in smetane – preprost recept, ki pa bo zares ustvaril nepozabno presenečenje na vaši praznični mizi!
Recept je pripravila Ana Kristanc Žontar, Anina kuhinja.
Moka Manitoba "0"
Sestavine za testo |
---|
70 g pirine moke |
6 jajc |
100 + 30 g sladkorja |
50 g grenkega kakava v prahu |
1 čajna žlička pecilnega praška |
ščep soli |
Sestavine za kremo |
---|
350 ml sladke smetane za stepanje |
1 zvrhana žlica sladkorja v prahu |
2 žlici Želatin fix |
Sestavine za čokoladni okras |
---|
200 g temne čokolade |
100 g masla |
100 g sladke smetane |