Iskalnik

Zbirka receptov

Bakala s koruzno pogačo

30 minut srednje zahtevno

Priprava

  1. 1.Polenovko z lesenim kladivom nekoliko potolčemo. Izberemo del ribe, ki ima lepo belo meso. Ribo namakamo približno 12 ur.
  1. 2.Polenovki odstranimo kožo in kosti, meso z roko zdrobimo in damo v primerno posodo s pokrovom.
  1. 3.Polovico olja segrejemo in ga polijemo po mesu ter pustimo 10 minut v pokriti posodi. Pretresemo ga v posodo mešalnika. Dodamo česen in med mešanjem počasi dolivamo še preostalo olje, da dobimo majonezi podobno maso.
  1. 4.Primešamo pretlačen kuhan krompir, sladko smetano in sol. Dobro premešamo in ponudimo s koruzno pogačo.
  1. 5.Koščke odlomljene pogače pomakamo v bakala.

Sestavine za 4 osebe

Koruzna pogača
suha polenovka: 30 dag
deviškego oljčno olje: 2,5 dl
bel krompir: 10 dag
česen: 3 stroki
sol
sladka smetana: 1 dl