Mobirise
free responsive site templates

Gostujoči gostinci

Na stojnicah bodo svoje mojstrovine predstavljali gostinci z vseh vetrov. S krožnikom, ki ga boste kupili namesto vstopnice, lahko poskusite vse jedi, ki bodo zbudile vašo radovednost.

Svetujemo vam, da si privoščite manjše porcije, da boste lahko poskusili čim več. Če boste nad katero od jedi posebej navdušeni, se boste vedno lahko vrnili po repete.

Kuhinja Mlinotest Ajdovščina

Dolores in Jurka, ustvarjalki kulinaričnih doživetij v kuhinji Mlinotest. Poskrbeti znata, da je vsaka 'malica' prav poseben dogodek.

 • Polži 5 žit s šparglji, hrustljavo slanino in parmezanom
 • Tagliatelle s tartufato

Chefinja Julijana Krapež

Adrenalinska Julijana Krapež, finalistka prve sezone Gostilna išče šefa, rada navdušuje z drugačnimi in kreativnimi jedmi. V kuhinji zares uživa. Največji izziv ji je kreiranje krožnikov, saj nikoli ne veš, kakšen bo končni izdelek.

 • Ajdovi ravioli trije siri s pregreto smetano, lešniki in cvetačo
 • Ajdovi ravioli z gobami in gorčičnimi semeni
 • Ajdovi njoki z rabarbarino marmelado, malinami in bezgovo smetano

Kavarna in restavracija Pecivo Nova Gorica

Kavarna Pecivo ima dolgo tradicijo. Začelo se je z dobro kavo in s slaščicami, potem pa so svojo ponudbo obogatili še z odličnimi picami. Zdaj se v Kavarni in restavraciji Pecivo lahko gostje okrepčajo z malicami in kosili ali izbirajo med široko ponudbo mesnih in ribjih dobrot.

 • Zeleni metuljčki
 • Njoki s češnjami
 • Ajdmaj pašta
 • Bela solata

Saksida wine & camping resort Zalošče

Turistična kmetija Saksida leži na robu vasi Zalošče v osrčju Vipavske doline. Svojim gostom ponujajo tradicionalne jedi s pridihom sodobnosti in ustvarjalnosti šefa kuhinje. Trudijo se, da ob krožniku uživajo vsa gostova čutila. Glavno vodilo je ponuditi sveže sestavine iz domačega okolja. Polnost okusov pa zaokrožijo z vini iz lastne kleti.

 • Pomlad je tu
 • Sprehod po zeliščnem vrtu

Arkade turizem Silva Cigoj s.p. Črniče

Sredi vasice Črniče že skoraj 30 let leži turistična kmetija Arkade, kjer svoje goste razvajajo z doma pridelano hrano. Stremijo k temu, da na krožniku ponudijo domače izdelke, ki jim dodajo zelišča z domačega vrta, saj ta dajo hrani pravi okus in prijeten vonj. Želijo, da gostje okusijo stare, že skoraj pozabljene jedi, ki jih pripravljajo letnemu času primerno. Poleg domačega pršuta, salame, pancete in špeha morate poizkusiti tudi njihove sezonske mineštre, domače testenine in okusne mesne jedi. Gostom, ki bi želeli dlje časa ostati pri njih, ponujajo tudi prenočišča.

 • Poroka testenin s kopunom
 • Špageti z divjimi zelišči, česnom in ovčjim sirom

Turistično društvo Ozeljan-Šmihel

Turistično društvo Ozeljan-Šmihel deluje z namenom ohranjanja starih običajev in povezovanja krajanov, skrbi za turistično prepoznavnost svojih krajev ter pripravlja vrsto prireditev. Najbolj je društvo prepoznavno po Prazniku polente, organizira pa tudi pohode, proslave in dvigovanje mlaja.

 • Rezanci z bučkami in gamberi
 • Ravioli v sezonski omaki

Interspar Restavracija Nova Gorica

Sparovi kuharji za vas že od leta 2008 pripravljajo raznoliko ponudbo hrane – dnevne menuje, jedi z žara, enolončnice in sladice, pohvalijo pa se lahko tudi s pisanimi svežimi solatami iz velikega solatnega bara. Vljudno vabljeni k njim na zajtrk, malico, kosilo ali večerjo!

 • Pirini njoki z orehi
 • Rezanci z domačo klobaso

Društvo podeželskih žena Predmeja

Društvo podeželskih žena Predmeja je bilo ustanovljeno leta 2001. V njem je delovala pevska in dramska skupina ter čipkarski krožek. Slednji je zelo aktiven še danes. Njihove članice klekljajo čudovite čipke-razne prtičke, vzorce za slike. V zadnjem času izdelujejo tudi nakit.Sodelujejo s krajevno skupnostjo. Njihov razpoznavni znak je noša, kot so jo nosili v teh krajih v začetku prejšnjega stoletja.

 • Pomladanska solata s sirovimi kapeleti
 • Testenine s pridihom burje

Oglejte si celoten program

12:15 – 19:00
Degustacije testeninskih jedi na stojnicah,
ki vam jih bodo postregli izbrani ustvarjalci tradicionalnih in sodobnih testeninskih jedi. Uživali boste v raznolikosti okusov in vonjav in se prepričali, da so testenine nekaj, kar ne zahteva veliko časa za pripravo, tudi ne kuharskega znanja, zmeraj znova in znova pa nas na krožniku pričaka zanimiva in dobra jed. 

12:30 – 16:00  
Predstavitev ponudnikov na stojnicah, 
Smaal Tokk vas bo popeljal od stojnice do stojnice in vam predstavil ustvarjalce in njihove jedi. Predstavitve boste lahko spremljali na velikem zaslonu na odru. In kakšne bodo? To morate videti in slišati. Verjemite - neponovljive in v njegovem stilu. 

12:00 – 17:30
Izbor najboljše pašte
Najboljšo pašto boste izbirali obiskovalci in obiskovalke in to na zelo enostaven način: vsak bo dobil kupon, ki ga bo dodelil jedi, ki je bila najbolj po njegovem okusu. Izbira bo težka, ampak prepričani smo, da bo zmagala najboljša jed.

18:00
Razglasitev rezultatov tekmovanja za najboljšo pašto

11:45
Dobrodošlica z novogoriško godbo napihala po ulicah Ajdovščine
,
ki bo krenila iz mestnega središča in vse povabila na borjač pred Mlinotestom.

12:00 – 19:00
Smaal Tokk bo s svojim načinom vodenja celotne prireditve prava predstava, saj bo na izviren in humoren način povezoval vse ponudnike hrane, opozarjal na dogajanje, vabil k sodelovanju in poskrbel, da bo dogajanje sproščeno in zabavno.

13:00 – 18:00
Potekale bodo različne delavnice, na katerih bo prikazana priprava testenin, otroci se bodo lahko sproščeno zabavali na igralih in s športnimi rekviziti, omogočeno bo zabavno fotografiranje z rekviziti in podobno.

13:00 – 18:00
Na vsaki pravi fešti je tudi muzika,
na 2. Pašti fešti bo to skupina NapoliTango, ki igra vse - od polk in valčkov do latinoameriških ritmov, ki si jih z veseljem požvižgavamo, lahko pa se ob njih tudi zavrtimo. 

13:00 – 18:00
Doživetje z Erikom Bačarjem in Polono Klančnik,
Prikaz izdelave in pokušina svežih testenin z drožmi

16:00 – 16:30 in 18:30 – 19:00
Slovenske popevke v sodobni punk izvedbi, kar pomeni, da bodo všeč nekoliko starejšim, ker se jih bodo spomnili iz svojih mladih dni in mlajšim, ker jih bo pritegnila sodobna izvedba. Zabava za vse!

Ne zamudite!

Samo še kratek čas nas loči od Pašta Fešte zabave 2019!
Shranite si datum koledar in ne zamuditi priložnosti za zabavo in dobro pašto. 

Email: info@mlinotest.si

Tovarniška cesta 14, 5270 Ajdoviščina

Pašta Fešta 2019 - Mlinotest d.o.o.