Pašta fešta logo
free responsive site templates

Gostujoči gostinci

Na stojnicah bodo svoje mojstrovine predstavljali gostinci z vseh vetrov. S krožnikom, ki ga boste kupili namesto vstopnice, lahko poskusite vse jedi, ki bodo zbudile vašo radovednost.

Svetujemo vam, da si privoščite manjše porcije, da boste lahko poskusili čim več. Če boste nad katero od jedi posebej navdušeni, se boste vedno lahko vrnili po repete.

Chef Julijana Krapež

Julijana... marsikdo se me spomni še iz Gostilne išče šefa že desetletje nazaj. Kuhat sem se učila na dvorcu, sedaj pa že kar nekaj let kuham na gradu sredi naše prestolnice. Čeprav v Ljubljani preživim večino časa, sem avtohtona Wajdovka in lokal patriot zato že kar nekaj časa sodelujem z Mlinotestom in skupaj snujemo nove ideje. Na Pašta Fešti bom kuhala nove raviole s tartufi... s cvetačo, tartufi in rumenjaki in torteline premium sir s čebulo in pivom. Vabljeni, da da se po dolgem času skupaj podružimo in kaj dobrega pojemo.

 • Divita pirini ravioli tartufi s cvetačno kremo, tartufi in rumenjakom
 • Divita pirini tortelini premium sir s pečeno čebulo, temnim pivom in kvasom

Društvo ljubiteljev pašte

Društvo ljubiteljev pašte so pred tremi leti ustanovili navdušenci nad pašto kot jedjo, ki jo lahko pripravimo na tisoč in en način. Člane društva druži skupni interes za promocijo pašte in ozaveščanje ljudi o pozitivnih lastnostih pašte.

 • Jajčni polži, Divita pirini polži 31 s svinjino izpod peke
 • Divita ravioli žlahtni siri s porovo omako

Halo Erik

Halo Erik je samostojni brend dostave pic na dom. Erik je virtualna osebnost, ki že 15 let simbolizira dostavo hrane vse od Podnanosa do Črnič – celotne zgornje Vipavske doline. Pice so naša strast, vendar ne zanemarjamo burgerjev ter odličnih solat. Na Pašta Fešti pa se naši zagnani mladi chefi predstavljamo v pripravi testenin.

 • Chili con carne s sirovimi kapeleti
 • http://www.halo-erik.si/

Gostilna Podfarovž

V naravni idili ob samem izvirskem bazenu reke Vipave, razvaja Gostilna Podfarovž svoje goste s kulinaričnimi specialitetami Vipavske doline, ki temeljijo na tradicionalnih receptih, z noto modernosti v pripravi in prezentaciji. Sestavine so v največji meri lokalne. Okusne jedi spremlja izbor vrhunskih lokalnih vin. Gostilna Podfarovž se nahaja na edinstveni lokaciji v kraju Vipava, za Lanthierijevo graščino, tik ob enem od sedmih izvirov reke Vipave ter ob najimenitnejšem in najstarejšem mostu slovenskih Benetk.

 • Jajčni polži s Chorizo klobaso
 • Ješprenj s šparglji, dimljenim sirom in ocvirki iz pancete

Gostilna Krhne

Vas razvaja s tradicionalnimi jedmi na izviren način ob kozarcu izbrane kapljice v središču Vipave.

 • Jajčni metuljčki carbonara
 • Ajdovi njoki s šparglji, dimljenim sirom in panceto

Turistična kmetija Lisjak Zalošče

V prijetnem ambientu Turistične kmetije Lisjak vam postrežemo s tipičnimi vipavskimi jedmi, ki jih dopolnjujejo odlična vina iz lastne kleti. V pestro izbiro sezonskih jedi vključujemo sveže pridelke iz domačega vrta, našo kulinarično ponudbo redno obnavljamo in prilagajamo naboru sestavin po posameznih letnih časih. Poslužujemo se načela »Domače, malo drugače!«, ki v domačo lokalno kuhinjo vliva sodobni pridih.

 • Fuži s tartufi
 • Jajčni peresniki s čemažem in dimljeno skuto

Eko koča Nanos, Vojkova koča na Nanosu

Eko kočo Nanos smo prevzeli v letu 2019 z željo, da ljudem ponudimo domačo lokalno hrano v pristnem ambientu neokrnjene narave nad Vipavsko dolino. Ponujamo vam tipične domače jedi iz Vipavske doline, po receptih ”stare mame”. Hišna specialiteta je gamsov golaž s tribarvno polento (bela, rumena in ajdova), vipavska jota s kislim zeljem in kvašeni štruklji z domačo albuminsko skuto z različnimi nadevi (skuta, oreh gozdni sadeži, hruška, borovnica, …) in domači kruh iz krušne peči. V obeh kočah ponujamo pristne domače jedi.

 • Jajčni peresniki z divjačinsko omako (golaž je pripravljen iz divjačinskega mesa z Nanoške planote)
 • Durum vretena s porovo omako (osnova omake je por, siri..., kateri daje svežino in zelo tekne v vročih dneh, po vrhu pa nanoški parmezan

Bistro Štorija Postojna

Bistvo naše etike je ročno izdelana hrana, majhna proizvodnja, zvestoba do kulinarične dediščine in včasih čudaško eksperimentiranje z okusi. Štorja je sodoben bistro, ki spodbuja proizvajalce, s katerimi sodelujemo. Uporabljamo globalne tehnike za poudarjanje lokalnih izdelkov. Z našimi jedmi pripovedujemo zgodbo, ki ima občutek za prostor. V Štorji verjamemo, da je najbolj okusna hrana lokalno in odgovorno pridelana.

 • Jezerske testenine – Divita ravioli žlahtni siri z žabjimi kraki, ličkami smuča, kremo iz divjih rastlin, šparglji in kuhanih skorij staranih sirov
 • Bolonez 2.0 – Divita polentni njoki z ragujem po bolonjsko iz govejega repa, jagnječe krače, svinjske ličnice in korenjem

Adam Šerc

Adam Šerc. Domačin, lahko bi se reklo "wtrok burje". Nepoboljšljivi hedonist in ljubitelj vsega dobrega in lepega. Večina vas, me pozna že od prej, mlajši pa verjetno kot eno od zvezd šova Masterchef Slovenija. Ker sem kot pravi Primorc odraščal s pašto, tako ali drugačno in ker sem ponosen lokal-patriot, mi je v čast sodelovati na Mlinotestovi Pašta Fešti. Kot ultra oboževalec Italijanske kulinarike bom pripravil tisto najbolj tradicionalno predstavnico pašt: aglio, olio e peperončino. Seveda z vrhunskim domačim olivnim oljem, lokalno pridelanim česnom in z najboljšim čilijem v državi. Da pa ne bo vse tako enostavno bom na mojem štantu pripravil tudi kompleksno, kremasto mojstrovino iz pokrajine Apulija, gobove raviole z guanciale panceto, pistacijevo kremo.

 • Jajčni špageti aglio, olio e peperoncino
 • Ajdovi ravioli gobe z guanciale panceto in pistacijevo kremo

Kuhinja Mlinotest

Dolores in Jurka, ustvarjalki kulinaričnih doživetij v kuhinji Mlinotest. Poskrbeti znata, da je vsaka 'malica' prav poseben dogodek.

 • Divita ajdovi ravioli 3 siri z lešniki, smetano in popečeno panceto
 • Divita polži 5 žit s paradižnikom in mozzarello

Koča na Kokoši

Matjaž Cotič je znan vrhunski chef, bivši član kuharske reprezentance, vice svetovni prvak v pripravi testenin... Matija prav tako kuhar, ki je svoje znanje pridobival tudi v restavracijah, ki so nagrajene z michelinovimi zvezdicami, zaenkrat še študent Bic Ljubljana. Konec leta 2020 smo prevzeli kočo na Kokoši, kjer pripravljajo vrhunsko domačo hrano. Specialiteta so seveda njihovi kvašeni štruklji. Ukvarjajo pa se tudi z raznimi pogostitvami, show cookingom in proizvodnjo svežih testenin.

 • Sirovi kapeleti v kolutu staranega sira s pršutom in črnim tartufom
 • Jajčni polži s kraljevimi gamberi, julijen gomoljno zelenjavo, grahovo peno in albuminsko skuto

Pašta Fešto organiziramo

Ne zamudite!

Samo še kratek čas nas loči od Pašta Fešte 2022!
Zapišite si datum 28. 5. 2022 v koledar in ne zamudite
priložnosti za super zabavo in najboljšo pašto.  

Email: info@mlinotest.si

Tovarniška cesta 14, 5270 Ajdoviščina

Pašta Fešta 2022 - Mlinotest d.d.