Zapri Menu

Zelenjavna špagetna pica

Priprava 20 minut srednje zahtevno

  1. Špagete skuhamo v slanem kropu in odcedimo.
  2. Šampinjone očistimo, operemo in narežemo na tanke rezine. Zelenjavo očistimo in operemo. Mozzarello in paradižnike narežemo na tanke rezine, papriko in čebulo pa na tanke kolobarje. Česen sesekljamo.
  3. Segrejemo pečico. Pekač premažemo z maslom in po njem enakomerno porazdelimo špagete.
  4. Sladko smetano razžvrkljamo s kislo smetano in jajci, močno začinimo z naribanim muškatnim oreščkom, soljo in poprom ter prelijemo po špagetih.
  5. Špagete obložimo s šampinjoni, paradižnikom, papriko, čebulo in česnom. Zelenjavo rahlo solimo. Obložimo z rezinami mozzarelle ter posujemo z origanom, baziliko, timijanom in parmezanom.
  6. Špagetno pico pokapamo z jedilnima žlicama oljčnega olja in jo v segreti pečici v približno pol ure hrustljavo zapečemo pri temperaturi 180 °C.

Nasvet

Če zelenjavo posebej prepražimo ali popečemo na žaru, ima boljši okus. Namesto mozzarelle lahko uporabimo tudi kakšen drug mehki sir.

Sestavine za 4 osebe

Mlinotestovi Paradižnikovi špageti 400 g
šampinjoni 200 g
paradižnik 4
zelena paprika 2
čebula 1
česen 2 stroka
mozzarella 250 g
sladka smetana 6 jedilnih žlic
kisla smetana 2 jedilni žlici
jajce 2
parmezan 50 g
sol
poper
muškatni orešček
origano
bazilka
timijan
maslo
oljčno olje

Open menu Open search

Zapri Menu