Zapri Menu

avtor: Andrej Goljat

Jajčni peresniki po gurmansko

Priprava 15 minut zelo enostavno

  1. Peresnike po navodilih na embalaži skuhamo "al dente", jih odcedimo in zmešamo s pripravljeno omako.
  2. Iz moke, masla in mleka skuhamo bešamel. Dolijemo sladko smetano, paradižnikovo omako in prevremo.
  3. Dodamo na rezance narezan kraški pršut, narezane šampinjone iz slanice in žajbljeve liste.
  4. Začinimo s soljo in kajenskim poprom, primešamo nariban parmezan in kuhane testenine.

Nasvet

Bešamel: na maslu prepražimo moko le toliko, da zadiši in ne porumeni. Zalijemo z vrelim mlekom, začinimo in dobro prekuhamo.

Sestavine za 4 osebe

Mlinotestovi Jajčni peresniki mali 250 g
Mlinotestova bela pšenična moka 20 g
maslo 80 g
mleko 0,5 dl
sladka smetana 0,5 dl
paradižnikova omaka 1 dl
pršut 40 g
šampinjoni (slani) 60 g
parmezan 40 g
kajenski poper  
sol  

Open menu Open search

Zapri Menu