Zapri Menu

avtor: Slavko Adamlje

Ajdovi rezanci v omaki iz zelene

Priprava 20 minut zelo enostavno

  1. Zeleno operemo in olupimo. Narežemo jo na rezine in skuhamo v malo slane vode, ki ji dodamo ščepec moke, da zelena ne potemni. Ko se zmehča, jo skupaj z mlekom, narezano in na vročem olju posteklenelo čebulo, ščepcem soli, poprom, drobno nastrganim muškatnim oreščkom in preostalo moko pretlačimo skozi cedilo ali zdrobimo v mešalniku.
  2. Omako zlijemo v posodo, v kateri smo kuhali zeleno, in postavimo na ogenj. Med nenehnim mešanjem naj počasi zavre, nato jo odstavimo.
  3. Testenine skuhamo, odcedimo in stresemo v posodo z omako. Dobro jih premešamo in nato razdelimo na ogrete globoke krožnike.
  4. Testenine posujemo z nastrganim sirom in sveže zmletim poprom.

Nasvet

Jed lahko stresemo v ognjevarno posodo in zapečemo.

Sestavine za 4 osebe

Mlinotestovi Divita ajdovi rezanci 400 g
gomolji zelene 300 g
moka 1 žlico
posneto mleko 1,5 kozarca
bela čebula 0,5
sol  
poper  
muškatni orešček  
nastrgan nemastni sir 4 žličke
oljčno olje 1 žlico

Recept lahko pripravite z:

Open menu Open search

Zapri Menu