Iskalnik

Nasveti

Enostavno do pekovskih mojstrovin – z BOGATO MOKO

Mlinotest je pekovskim navdušencem ponudil zanimivo novost za pripravo sladkih ali slanih pekovskih izdelkov – Bogato pšenično moko in Bogato pirino moko, ki jima je dodan pecilni prašek in sol.  V krajih zahodno od Slovenije ji pravijo tudi Self rising flour. Uporabimo ju lahko pri vseh receptih, ki vsebujejo vzhajalno sredstvo, npr.: biskviti, muffini, palačinke in druge dobrote. Tovrstni izdelki so postali v razvitejših državah hit zaradi hitre in enostavne uporabe ter primernosti za manj ali bolj izkušene ljubitelje peke.

PREDNOSTI:

  • primerna za vse sladke in slane recepte, kjer se uporablja pecilni prašek
  • dodana sol za bolj intenziven okus, zato je pri pripravi ni potrebno dodajati
  • zaradi hitre in enostavne uporabe je primerna tudi za manj izkušene ljubitelje peke

 

SOČEN KAKAVOV BISKVIT ZA TORTE

Sestavine:

  • 150 g Bogate pšenične bele moke s pecilnim praškom ali Bogate pirine moke s pecilnim praškom
  • 60 g kakava
  • 130 ml vroče vode
  • 170 ml olivnega ali sončničnega olja
  • 170 g sladkorja
  • 3 jajca
  • žlička vanilijevega ekstrakta, paste ali nekaj semen vanilije
  • poljubno: mleti sladkor za posipanj

 

Postopek:

  1. Vroči vodi dodamo kakav in zmešamo v gladko maso.
  2. V ločeno posodo dodamo olivno olje, sladkor, jajca ter vanilijev ekstrakt, pasto ali nekaj semen vanilije.
  3. Zmes penasto vmešamo na srednji hitrosti 8-10 minut. Po mešanju z ročno metlico dodamo gladko kakavovo maso.
  4. V maso med mešanjem po žlicah dodajamo Bogato pšenično belo moko s pecilnim praškom in jo nežno vmešamo do enotne mase brez grudic.
  5. Pečemo v ogreti pečici 30 minut na 170 °C.  predhodno namaščenem pekaču (priporočamo premer 23 cm).
  6. Ohladimo in postrežemo z mletim sladkorjem za posipanje.

 

MUFFINI

Sestavine:

  • 270 g Bogate pšenične bele moke s pecilnim praškom ali Bogate pirine moke s pecilnim praškom
  • 100 g sladkorja
  • 100 ml olja
  • 2 jajci
  • 180 ml mleka
  • poljubno: 50 g čokoladnih kapljic ali borovnic, krema za okraševanje

 

Postopek:

  1. Mokre surovine skupaj s sladkorjem penasto vmešamo z ročnim mešalnikom na srednji hitrosti (3 minute), nato pa postopoma med rahlim mešanjem z navadno metlico dodajamo Bogato pšenično belo moko s pecilnim praškom in nežno zmešamo do enotne mase. Med mešanjem lahko poljubno dodamo čokoladne kapljice ali borovnice.
  2. Maso nadevamo v papirnate modelčke v ustreznemu pekaču za muffine.
  3. Pečemo približno 20 minut pri 180 °C.
  4. Muffine ohladimo in postrežemo. Lahko jih poljubno okrasimo s kremo.