Iskalnik

Nasveti

Kaj skuha triatlonec in očka, ko nima časa? Piše Tine Lavrenčič

Divita pirini njoki s pršutom in šparglji

V začetku letošnjega leta se je v naše življenje, ki že dotlej ni bilo ravno dolgočasno in polno prostega časa, prikradel še dojenček. Pred tem sem bil mnenja, da sem zelo dober v organizaciji časa in stvari, ki jih moram vsakodnevno opraviti, sedaj pa vidim, da bi lahko bil v tem še precej boljši. Škoda (ali sreča?), da ima dan le 24 ur.

V podobnih situacijah smo primorani optimizirati tiste stvari, ki so za nas zelo pomembne, a nam vzamejo veliko časa. Ena takih stvari je pri meni zagotovo hrana. Kot vzdržljivostni športnik moram seveda ves čas paziti, da imam dnevno dovolj vnosa hrane, saj bi me stalni primankljaj lahko postopoma zelo omejil pri športnih sposobnostih.

Včasih sem za pripravo svojih obrokov porabil veliko več časa, sedaj pa tega časa enostavno ni več. Zato so Mlinotestovi Divita izdelki kot nalašč zame, saj so pripravljeni izjemno hitro. Njihova hitra priprava v samo 3 minutah je zame in za mojo družino velika prednost. Ker pa bi lahko kdo zmotno sklepal, da hitra priprava pomeni slabšo kakovost živila, je na tem mestu vredno poudariti, da Divita izdelki vsebujejo vitalna žita, kot sta pira in ajda, ki so nujen gradnik uravnotežene prehrane, k čemur pa vsi težimo, kajne?

Pirini njoki s pršutom in šparglji

Sestavine:

  • Divita pirini njoki
  • 50 ml sladke smetane za kuhanje
  • 1 rezina pršuta
  • 2 šparglja
  • češnjevi paradižnik

Postopek:

V ponvi pogrejemo 50 ml sladke smetane. Medtem v vroči vodi skuhamo Divita pirine njoke, ki so pripravljeni v 3 minutah. Skuhane njoke poberemo iz vroče vode in jih prestavimo v ponev s sladko smetano in vse skupaj poljubno začinimo. Sam dodam v tej izvedbi le poper in sol. Vse skupaj pustimo na majhnem ognju, da se omaka zgosti in lepo zaobjame njoke. Medtem v vodi, ki je ostala od njokov, približno dve minuti blanširamo šparglje. Njoke postavimo na krožnik, nanje položimo rezino pršuta in nato še šparglje. Za svežino in poletni priokus lahko dodamo še nekaj češnjevih paradižnikov.

Dober tek!

Tine Lavrenčič, triatlonec

Tine Lavrenčič in Divita pirini njoki

Tine Lavrenčič je triatlonec in nekdanji svetovni prvak v dolgem triatlonu do 29 let. Zaključil je magistrski študij na Fakulteti za šport. Poleg tega, da je vrhunski triatlonec, vodi tudi uspešen trenerski posel, v katerem združuje svojo strokovnost in leta izkušenj pridobljenih na in izven tekmovanj.