Iskalnik

Vsakič ravno prav sočni jabolčni kolač

Kolikor okusov, toliko jabolk – danes poznamo kar prek 7500 sort jabolk! Jabolčni kolači in pite so zveste sopotnice vsakega mojstrskega peka, ki pozna majhne, a ključne skrivnosti priprave te popolne sladice!
V čem je torej skrivnost ravno prav sočnega jabolčnega kolača? Vse se začne s pravilno zamešanim biskvitnim testom!

V nadaljevanju spoznaj video nasvet za pripravo jabolčnega kolača, odgovori na nagradno vprašanje in se poteguj za lepe nagrade!

Zamesi, gneti, speci in sodeluj – v veliki nagradni igri in se okiti z nazivom Mojster peke!

Malo moke po pultu, in zamesimo!

Jabolčni kolač je tista sladica, ki nas nikoli ne pusti na cedilu. Je sočna in hitra za pripravo, kar lahko še posebej ceniš, ko se ti obiski napovejo le kakšno uro prej! Sestavine za njo pa se skoraj zagotovo že skrivajo v tvoji shrambi. 

Na pult posuj malo Mlinotest pirine moke, nato pa skrbno sledi našemu spodnjemu receptu!

Recept za sočni jabolčni kolač

Oglej si video recept in izpopolni svoje veščine priprave biskvitnega testa, ki bo ravno prav zaobjelo sočen okus jabolk!

Priprava kolača za 8 kosov vzame 90 minut. Za pripravo potrebuješ: 

Sestavine:

 • 130 g Mlinotest pirine moke
 • 70 g Mlinotest primorske posebne moke
 • 125 g masla
 • 125 g sladkorja
 • 1 vaniljev sladkor
 • limonin sok
 • 3 jajca
 • 2 žlički pecilnega praška
 • 3 žlice mleka
 • 3 jabolka
 • 2 žlici marelične marmelade
 • 2 žlici vode
 • malo masla za pekač

PRIPRAVA

1. Z metlico ali mešalnikom penasto zmešamo maslo in sladkor, med mešanjem pa postopoma dodajamo jajca. Masi dodamo še vaniljev sladkor in malo limoninega soka.

Nasvet: Testo bo še bolj rahlo, če ločimo rumenjake in beljake ter pripravimo sneg, ki ga s kuhalnico nežno vmešamo v maso.

2. V drugi posodi zmešamo obe moki in pecilni prašek. Mešanico postopoma dodamo prej pripravljeni masi. Ob koncu mešanja dodamo še mleko.

 

3. Pripravljeno maso za biskvit razporedimo po večjem pekaču za torte, ki smo ga prej obložili s papirjem za peko, po obodu pa namazali z maslom.

4. Jabolka olupimo, narežemo na četrtine in jim odstranimo peške, nato pa jih okrasimo z zarezami. Jabolka razporedimo po površini testa tako, da jih rahlo potopimo.

Nasvet: Jabolčni krhelj položimo med dva ročaja kuhalnic. Tako bomo lažje in hitreje naredili zareze, ne da bi krhelj pri tem povsem prerezali.

5. Pred peko vrh kolača namažemo s segreto mešanico marelične marmelade in vode.

6.Kolač pečemo 40 minut na 180 °C.

Nasvet: Da bi preverili, ali je biskvit pečen, v testo zapičimo zobotrebec – če po tem, ko ga izvlečemo, ostane čist, je biskvit pečen.

Si želiš še več? Biskvitno testo lahko uporabimo tudi za peko ljubkih mafinov in kolačkov, rulad ter sladkih polmesecev. Odlične so tudi najrazličnejše biskvitne rezine, ki jih lahko obložimo s sezonskim sadjem. Najpomembnejšo vlogo pa biskvit zagotovo odigra pri pripravi tort vseh velikosti in oblik.

Pirina moka

Pirina moka je zmleta iz notranjega dela pirinega zrna. Je odlična alternativa pšenični beli moki, zato jo lahko uporabljamo za vse tipe pekovskih izdelkov in testenin.

Spoznaj več o pirini moki

 • okusna alternativa pšenični beli moki,
 • zmleta iz notranjega dela pirinega zrna,
 • primerna za vse tipe pekovskih izdelkov in testenin,
 • povprečna hranilna vrednost na 100 gramov znaša 350 kalorij, 
 • moka, s trikratno preverjeno kakovostjo: žita, meljave in same moke.

Sodeluj v veliki Mlinotest nagradni igri!

Naučeno je dobro nagraditi, vsaka sladica ali jed pa s pohvalo in nagrado postane še toliko slajša! Sodeluj v Mlinotest spletni kuharski akademiji in se v le šestih tednih nauči pripraviti najrazličnejše vrste testa za slastne sladice in druge jedi!

Sliši se slastno! Kaj je nagrada? Vsak teden bomo podelili kar 10 valjarjev za valjanje testa. Ob zaključku spletne kuharske akademije pa bomo izmed vseh vas, ki boste vsaj 3x pravilno odgovorili na nagradna vprašanja, izžrebali nekoga, ki bo prejel kuhinjskega robota blagovne znamke BOSCH!

Kako sodelovati?

Mlinotest spletna kuharska akademija traja 6 tednov, vsak teden pa lahko na naši spletni strani pričakuješ nov video recept in predstavitev priprave različnih vrst testa. Po ogledu vsakega video recepta bo na tebe čakalo nagradno vprašanje, z oddanim pravilnim odgovorom pa sodeluješ v nagradnem žrebu.

V nagradnem žrebu sodelujejo vsi, ki pravilno odgovorijo na vsaj 3 nagradna vprašanja, njihovo sodelovanje pa bo nagrajeno tudi s certifikatom za uspešno opravljeno kuharsko akademijo!

Nagradna igra je zaključena

Prejmi knjižico receptov

Naj ti triki za pripravo različnih vrst testa, slaščic in drugih jedi, naučenih v naši kuharski akademiji, vedno dobro služijo! Vsi recepti kuharske akademije so zbrani v posebni spletni kuharici, s katero ti bo naučeno vedno ostalo blizu. Nasvete za pripravo najboljših vrst testa pa lahko deliš tudi s svojimi najbližjimi. Knjižico receptov prejmeš na svoj elektronski naslov v sredini meseca marca.

Ali ste vedeli?