Kolikor okusov, toliko jabolk – danes poznamo kar prek 7500 sort jabolk! Jabolčni kolači in pite so zveste sopotnice vsakega mojstrskega peka, ki pozna majhne, a ključne skrivnosti priprave te popolne sladice!
V čem je torej skrivnost ravno prav sočnega jabolčnega kolača? Vse se začne s pravilno zamešanim biskvitnim testom!
V nadaljevanju spoznaj video nasvet za pripravo jabolčnega kolača, odgovori na nagradno vprašanje in se poteguj za lepe nagrade!
Zamesi, gneti, speci in sodeluj – v veliki nagradni igri in se okiti z nazivom Mojster peke!
Jabolčni kolač je tista sladica, ki nas nikoli ne pusti na cedilu. Je sočna in hitra za pripravo, kar lahko še posebej ceniš, ko se ti obiski napovejo le kakšno uro prej! Sestavine za njo pa se skoraj zagotovo že skrivajo v tvoji shrambi.
Na pult posuj malo Mlinotest pirine moke, nato pa skrbno sledi našemu spodnjemu receptu!
Oglej si video recept in izpopolni svoje veščine priprave biskvitnega testa, ki bo ravno prav zaobjelo sočen okus jabolk!
Priprava kolača za 8 kosov vzame 90 minut. Za pripravo potrebuješ:
Sestavine:
1. Z metlico ali mešalnikom penasto zmešamo maslo in sladkor, med mešanjem pa postopoma dodajamo jajca. Masi dodamo še vaniljev sladkor in malo limoninega soka.
Nasvet: Testo bo še bolj rahlo, če ločimo rumenjake in beljake ter pripravimo sneg, ki ga s kuhalnico nežno vmešamo v maso.
2. V drugi posodi zmešamo obe moki in pecilni prašek. Mešanico postopoma dodamo prej pripravljeni masi. Ob koncu mešanja dodamo še mleko.
3. Pripravljeno maso za biskvit razporedimo po večjem pekaču za torte, ki smo ga prej obložili s papirjem za peko, po obodu pa namazali z maslom.
4. Jabolka olupimo, narežemo na četrtine in jim odstranimo peške, nato pa jih okrasimo z zarezami. Jabolka razporedimo po površini testa tako, da jih rahlo potopimo.
Nasvet: Jabolčni krhelj položimo med dva ročaja kuhalnic. Tako bomo lažje in hitreje naredili zareze, ne da bi krhelj pri tem povsem prerezali.
5. Pred peko vrh kolača namažemo s segreto mešanico marelične marmelade in vode.
6.Kolač pečemo 40 minut na 180 °C.
Nasvet: Da bi preverili, ali je biskvit pečen, v testo zapičimo zobotrebec – če po tem, ko ga izvlečemo, ostane čist, je biskvit pečen.
Si želiš še več? Biskvitno testo lahko uporabimo tudi za peko ljubkih mafinov in kolačkov, rulad ter sladkih polmesecev. Odlične so tudi najrazličnejše biskvitne rezine, ki jih lahko obložimo s sezonskim sadjem. Najpomembnejšo vlogo pa biskvit zagotovo odigra pri pripravi tort vseh velikosti in oblik.
Pirina moka je zmleta iz notranjega dela pirinega zrna. Je odlična alternativa pšenični beli moki, zato jo lahko uporabljamo za vse tipe pekovskih izdelkov in testenin.
Spoznaj več o pirini moki
Kako sodelovati?
Mlinotest spletna kuharska akademija traja 6 tednov, vsak teden pa lahko na naši spletni strani pričakuješ nov video recept in predstavitev priprave različnih vrst testa. Po ogledu vsakega video recepta bo na tebe čakalo nagradno vprašanje, z oddanim pravilnim odgovorom pa sodeluješ v nagradnem žrebu.
V nagradnem žrebu sodelujejo vsi, ki pravilno odgovorijo na vsaj 3 nagradna vprašanja, njihovo sodelovanje pa bo nagrajeno tudi s certifikatom za uspešno opravljeno kuharsko akademijo!
Naj ti triki za pripravo različnih vrst testa, slaščic in drugih jedi, naučenih v naši kuharski akademiji, vedno dobro služijo! Vsi recepti kuharske akademije so zbrani v posebni spletni kuharici, s katero ti bo naučeno vedno ostalo blizu. Nasvete za pripravo najboljših vrst testa pa lahko deliš tudi s svojimi najbližjimi. Knjižico receptov prejmeš na svoj elektronski naslov v sredini meseca marca.
Preberite naše članke in izvedite več o
Tipi in moč moke
Katero moko uporabimo pri pripravi različnih vrst testa