Iskalnik

V le treh korakih do najboljšega testa za domačo pico

V čem je skrivnost slastnih pic? Vse se začne s pravilno zamešanim in zgnetenim kvašenim testom za pico!
V nadaljevanju spoznaj video nasvet za pripravo pice margerite.

Zamesi, gneti, speci in sodeluj v veliki nagradni igri in si prisluži naziv Mojstra peke!

Malo moke po pultu, in zamesimo!

Pica je tista jed, ki se na našem jedilniku zagotovo znajde vsaj enkrat na mesec. Njena priprava je razmeroma hitra, sestavine zanjo pa se skoraj zagotovo že skrivajo v tvoji shrambi in hladilniku. 

Na pult posuj malo Mlinotest Manitoba moke „00“, nato pa skrbno sledi našemu spodnjemu receptu!

Recept za pico

Oglej si video recept in izpopolni svoje veščine priprave kvašenega testa, ki je najpomembnejši del okusnih pic. Za ljubitelje testa za pico z drožmi smo med nasvete dodali tudi prilagojeni način priprave testa za pico.

Priprava pice Margerite vzame približno 50 minut, testo pa mora vzhajati vsaj eno uro. Za pripravo potrebuješ: 

Sestavine:

 • 300 g Mlinotest moke Manitoba „00“ 
 • 1,2 dl mlačne vode
 • 2 žlici oljčnega olja
 • 7 g suhega kvasa
 • žlička sladkorja
 • sol
 • 1 dl pasiranega paradižnika (passate)
 • 7 majhnih kroglic mocarele
 • majhen šopek sveže bazilike
 • kakovostno oljčno olje (po želji)

KLIKNI ZA POSTOPEK PRIPRAVE

1. V mlačno vodo vsujemo suhi kvas in sladkor ter premešamo, da se raztopi.

2. Moko vsujemo v skledo in prilijemo oljčno olje. Dodamo sol in primešamo v vodi raztopljen kvas. Zmešamo z leseno kuhalnico, da dobimo mehko, precej vlažno testo.

Nasvet: Suhi kvas vmešamo v mlačno vodo, da se zaradi toplote hitreje raztopi, sladkor pa primešamo zato, da deluje hitreje. 

Nasvet: Suhi kvas in vodo lahko vmešamo tudi neposredno v moko, paziti moramo le, da kvasa ne pomešamo s soljo, saj bi tako zavrli njegovo delovanje.

Nasvet: Izjemno priljubljena je tudi priprava testa za pico z drožmi. 

3. Iz sklede s kuhalnico prenesemo testo na rahlo pomokano delovno površino in gnetemo vsaj 5 minut, da postane gladko. Pokrijemo ga s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati približno 1 uro, da se napihne in naraste na dvojno prostornino.

Nasvet: Če imamo čas, testo shranimo za več ur (čez noč) v hladilnik. Tako bo postalo bolj elastično in voljno.

4. Vzhajano testo na rahlo pomokani delovni površini z dlanmi raztegnemo v tanko okroglo plahto, pri oblikovanju pa si pomagamo tudi tako, da s hrbtišči dlani dvigujemo in obračamo testo. Oblikovano testo položimo na papir za peko, da bomo kasneje pico lažje prenesli na kamen za peko ali pekač.

Nasvet: Za posebej hrustljavo skorjico pri oblikovanju testa moko na delovni površini nadomestimo s pšeničnim zdrobom.

5. V pečico položimo kamen za peko ali pekač ter jo segrejemo na 240 °C oz. na najvišjo temperaturo. Testo premažemo s pasiranim paradižnikom, ki smo mu dodali malo soli, in obložimo z razpolovljenimi kroglicami mocarele. Obloženo pico s pomočjo peki papirja previdno prenesemo na razgret kamen za peko ali pekač.

6. Pico pečemo od 8 do 10 minut, da se rob hrustljavo zapeče, mocarela pa raztopi. Pečeno pico posujemo s svežimi lističi bazilike in pokapamo s kakovostnim oljčnim oljem.

Nasvet: Pica bo še bolj slastna, če jo pečemo bližje vrhnjega grelca v pečici.

Si želiš še več? Kvašeno testo se odlično obnese tudi za različne kruhke in žemljice, fokače (še posebej, če pripravimo še predtesto), vse bolj priljubljene pica role in druge prigrizke ob soku ali pivu.

Moka Manitoba „00“

Moko Manitobo po prilagojenem režimu zmeljemo iz posebej izbrane visokokakovostne pšenice. Ker vsebuje veliko lepka, ima v primerjavi z navadno pšenično moko večjo absorpcijo vode in omogoča zamese s povišanim deležem vode. Visoka kakovost lepka daje testu odlično stabilnost in raztegljivost ter  omogoča uspešno pripravo izdelkov z dolgimi časi fermentacije.

Spoznaj več o moki Manitoba „00“

 • namenska pšenična moka za zahtevno kvašeno testo
 • idealna za profesionalno peko pizze, kruha ter ostalih sladkih in slanih pekovskih izdelkov
 • primerna tudi za testo z daljšim časom vzhajanja
 • večja moč moke > 350 W
 • z več beljakovinami in večjim vpijanjem vode od običajne pšenične bele moke
 • enakovredna italijanskemu tipu „0“, ki je zelo iskan med sodobnimi mojstri peke pizze, kulinaričnimi navdušenci ter iskalci receptov zahtevnejših pekovskih izdelkov po svetovnem spletu

Sodeluj v veliki Mlinotest nagradni igri!

Naučeno je dobro nagraditi, vsaka sladica ali jed pa s pohvalo in nagrado postane še toliko slajša! Sodeluj v Mlinotest spletni kuharski akademiji in se v le šestih tednih nauči pripraviti najrazličnejše vrste testa za slastne sladice in druge jedi!

Sliši se slastno! Kaj je nagrada? Vsak teden bomo podelili kar 10 valjarjev za valjanje testa. Ob zaključku spletne kuharske akademije pa bomo izmed vseh vas, ki boste vsaj 3x pravilno odgovorili na nagradna vprašanja, izžrebali nekoga, ki bo prejel kuhinjskega robota blagovne znamke BOSCH!

Kako sodelovati?

Mlinotest spletna kuharska akademija traja 6 tednov, vsak teden pa lahko na naši spletni strani pričakuješ nov video recept in predstavitev priprave različnih vrst testa. Po ogledu vsakega video recepta bo na tebe čakalo nagradno vprašanje, z oddanim pravilnim odgovorom pa sodeluješ v nagradnem žrebu.

V nagradnem žrebu sodelujejo vsi, ki pravilno odgovorijo na vsaj 3 nagradna vprašanja, njihovo sodelovanje pa bo nagrajeno tudi s certifikatom za uspešno opravljeno kuharsko akademijo!

Nagradna igra je zaključena

Ali ste vedeli?