Iskalnik

Slastne in puhaste – ameriške palačinke

Gledali smo jih na TV ekranih, sedaj pa so končno tudi na naših krožnikih – velikanke med palačinkami, ameriške palačinke!
V nadaljevanju spoznaj video nasvet za pripravo slastnih ameriških palačink.

Zamesi, gneti, speci in sodeluj v veliki nagradni igri in si prisluži naziv Mojstra peke!

Natresi moko v posodo!

Mojstri peke poznajo skrivnost popolnih ameriških palačink. Zato, da so mehke, puhaste in sladke, moramo pri pripravi mase paziti na pravo gostoto. Natresi v posodo Mlinotest Bogato pirino moko, zatem pa skrbno sledi našemu spodnjemu receptu!

Recept za ameriške palačinke

Oglej si recept in izpopolni veščine priprave testa za ameriške palačinke.

Priprava ameriških palačink vzame 50 minut. Za pripravo potrebuješ:

  • 2 jajci
  • 260 g Mlinotest Bogate pirine moke
  • 260 g mleka
  • 60 g stopljenega masla
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 žlički soli

KLIKNI ZA PRIPRAVO PO KORAKIH

1.

V večji posodi zmešamo moko in sladkor. Dodamo jajci in premešamo z metlico, da dobimo gladko maso. Med mešanjem dodamo še mleko in stopljeno maslo.
Masa za palačinke naj nato počiva vsaj pol ure.

 


2.

V ponvi z žlico ali manjšo zajemalko oblikujemo debelejše palačinke in jih na vsaki strani pečemo približno 2 do 3 minute. Postrežemo jih z jagodami in čokoladnim prelivom.

Nasvet: Ker je v masi za palačinke maslo, ponve ni treba dodatno namastiti.

 

Z Mlinotest Bogato pirino moko z dodanim pecilnim praškom in kančkom soli so palačinke vedno lahke in puhaste. Ko se v vroči ponvi privzdignejo in narastejo, se tako mlajšim kot starejšim jedcem zaiskrijo oči.

Mlinotest bogata pirina moka

Bogata pirina moka je izdelek za pripravo sladkih ali slanih pekovskih izdelkov. V krajih zahodno od Slovenije ji pravijo tudi Self rising flour. Moki je dodan pecilni prašek in sol. Uporabimo jo lahko pri vseh receptih, ki vsebujejo vzhajalno sredstvo, še posebno priročna pa je za biskvite, muffine, palačinke in druge dobrote. Tovrstni izdelki so v razvitejših državah postali hit zaradi hitre in enostavne uporabe ter primernosti za manj ali bolj izkušene mojstre.

Spoznaj več o Bogati pirini moki

  • primerna za vse sladke in slane recepte, kjer se uporablja pecilni prašek,
  • dodana sol za bolj intenziven okus, zato je pri pripravi ni potrebno dodajati,
  • zaradi hitre in enostavne uporabe je primerna tudi za manj izkušene ljubitelje peke.

 

Sodeluj v veliki Mlinotest nagradni igri!

Naučeno je dobro nagraditi! Sodeluj v Mlinotest spletni kuharski akademiji in se v le šestih tednih nauči pripraviti najrazličnejše vrste testa za slastne sladice in druge jedi!

Sliši se slastno! Kaj je nagrada? Vsak teden bomo podelili 10 valjarjev za valjanje testa. Ob zaključku spletne kuharske akademije pa bomo izmed vseh vas, ki boste vsaj 3x pravilno odgovorili na nagradna vprašanja, izžrebali nekoga, ki bo prejel kuhinjskega robota blagovne znamke BOSCH!

Kako sodelovati?

Mlinotest spletna kuharska akademija traja 6 tednov, vsak teden pa lahko na naši spletni strani pričakuješ nov video recept in predstavitev priprave različnih vrst testa. Po ogledu vsakega video recepta bo na tebe čakalo nagradno vprašanje, z oddanim pravilnim odgovorom pa sodeluješ v nagradnem žrebu.

V nagradnem žrebu sodelujejo vsi, ki pravilno odgovorijo na vsaj 3 nagradna vprašanja (vsak teden predstavimo novo tehniko in recept), njihovo sodelovanje pa bo nagrajeno tudi s certifikatom za uspešno opravljeno kuharsko akademijo!

Nagradna igra je zaključena

Ali ste vedeli?