Torta Red Velvet je znana po svojem bogatem, rdečem biskvitu, ki ga dopolnjuje sveža bela krema. V nadaljevanju spoznaj video nasvet za pripravo torte Red Velvet.
Zamesi, gneti, speci in sodeluj v veliki nagradni igri in si prisluži naziv Mojstra peke!
Romantična zapeljivka med prazničnimi slaščicami bo v ponos vsakemu mojstru peke. Skrivnost torte Red Velvet pa se skriva v pripravi popolnega biskvita. Zato natresi v posodo Mlinotest Bogato pšenično moko, zatem pa skrbno sledi našemu spodnjemu receptu!
Oglej si recept in izpopolni veščine priprave Red Velvet torte.
Priprava torte Red Velvet vzame približno 90 minut. Za pripravo potrebuješ:
Sestavine za biskvit
Sestavine za kremo
Sestavine za okras
V večji skledi z mešalnikom zmešamo maslo, ogreto na sobno temperaturo, sladkor in vaniljev sladkor. V dobro spenjeno maso nato med mešanjem postopoma dodamo jajca.
V posodici zmešamo pinjenec in barvilo. Barvilo z žličko dodajamo pinjencu, dokler ne dosežemo želene barve. V večji skledi pripravimo suhe sestavine, tako da s pomočjo cedila presejemo moko in kakav v prahu ter ju dobro zmešamo. Masi v mešalniku nato izmenjaje po tretjinah dodajamo suhe sestavine in obarvan pinjenec.
Nasvet: Najbolje se obnese slaščičarsko barvilo v pasti. Pri dodajanju upoštevamo, da bo po peki barva biskvita manj intenzivna. Če želimo, da je biskvit res živo rdeč, lahko zmanjšamo količino dodanega kakava.
Rdečo maso prelijemo v dva okrogla pekača s premerom 20 cm, ki smo ju pred tem namastili z maslom in po dnu obložili s papirjem za peko. Biskvita pečemo približno 45 minut pri 180 °C. Biskvita pustimo, da se na rešetki ohladita, nato pa ju z ostrim nožem previdno razpolovimo, da dobimo štiri oblate.
Nasvet: Biskvit je pečen, ko rahlo odstopi od oboda pekača. Prepričamo se tako, da v sredino biskvita zapičimo zobotrebec. Če je zobotrebec, ko ga izvlečemo, čist, je biskvit pečen.
Nasvet: Spečemo lahko tudi vsak oblat posebej. Ker bo mase manj, bo v pečici manj časa, zaradi česar bo skorja manj zapečena in bolj žive barve. Pa še prerezovanju se bomo izognili!
Kremo pripravimo tako, da v manjši kozici segrejemo približno 50 g sladke smetane in v njej raztopimo koščke bele čokolade. V večji skledi zmešamo maskarpone, skuto in sladkor, nato pa vmešamo še raztopljeno čokolado. Z mešalcem stepemo preostalo smetano, ki smo ji dodali vaniljev sladkor. Nato stepeno smetano vmešamo v pripravljeno zmes. Kremo položimo v hladilnik, da se ohladi in nekoliko strdi.
Z dresirno vrečko in lopatko ali večjo žlico med oblate nanesemo pripravljeno kremo. Vrh torte okrasimo s kremo in po njem razporedimo maline. Pred postrežbo torto posujemo s sladkorjem v prahu.
Bogata moka z dodanim pecilnim praškom in kančkom soli je v tujini že leta pravi hit. Poznajo jo kot self-rising flour. Priprava dobrot je s takšno moko še enostavnejša, saj je biskvit vedno lahkoten in rahel.
Bogata pšenična bela moka je izdelek za pripravo sladkih ali slanih pekovskih izdelkov. V krajih zahodno od Slovenije ji pravijo tudi Self rising flour. Moki je dodan pecilni prašek in sol. Uporabimo jo lahko pri vseh receptih, ki vsebujejo vzhajalno sredstvo, npr.: biskviti, muffini, palačinke in druge dobrote. Tovrstni izdelki so v razvitejših državah postali hit zaradi hitre in enostavne uporabe ter primernosti za manj ali bolj izkušene mojstre peke.
Spoznaj več o Mlinotest Bogati pšenični moki
Kako sodelovati?
Mlinotest spletna kuharska akademija traja 6 tednov, vsak teden pa lahko na naši spletni strani pričakuješ nov video recept in predstavitev priprave različnih vrst testa. Po ogledu vsakega video recepta bo na tebe čakalo nagradno vprašanje, z oddanim pravilnim odgovorom pa sodeluješ v nagradnem žrebu.
V nagradnem žrebu sodelujejo vsi, ki pravilno odgovorijo na vsaj 3 nagradna vprašanja (vsak teden predstavimo novo tehniko in recept), njihovo sodelovanje pa bo nagrajeno tudi s certifikatom za uspešno opravljeno kuharsko akademijo!
Preberite naše članke in izvedite več o
Tipi in moč moke
Katero moko uporabimo pri pripravi različnih vrst testa