Francoske princeske še danes presenečajo in razveseljujejo vse sladkosnedneže. Z zahtevnostjo paljenega testa pa izzivajo tudi mojstre peke!
V nadaljevanju spoznaj video nasvet za pripravo princesk.
Zamesi, gneti, speci in sodeluj v veliki nagradni igri in si prisluži naziv Mojstra peke!
Princeske so pregrešno okusen posladek, ki se prileže po kosilu ali pa kar ob kavi ali čaju. Predlagamo, da se hitro odpraviš do svoje najbližje trgovine, skrbno izbereš sestavine, nato pa se lahko lotiš priprave božanskih princesk!
Na pult posuj malo Mlinotest Posebne primorske moke, nato pa skrbno sledi našemu spodnjemu receptu!
Oglej si video recept in izpopolni svoje veščine priprave paljenega testa in slastnih princesk.
Priprava ti vzame 1 uro in 30 minut, sestavine pa zadostujejo za 30 princesk. Za pripravo potrebuješ:
Za testo:
Za nadev:
1. V kozici na srednji temperaturi zmešamo maslo, mleko, vodo in sol ter počasi ogrevamo, da se maslo stopi. Dodamo moko in močno mešamo s kuhalnico, da dobimo gladko homogeno zmes. Oblikujemo jo v kepo, ki se zlahka odlepi od roba posode.
2. Kozico odstavimo in v še vroče testo drugo za drugim zamešamo jajca. Vsakič, ko dodamo jajce, postane testo malce bolj tekoče, vendar se hitro ponovno zgosti.
3. Testo pustimo približno 10 minut, da se nekoliko ohladi, nato pa ga nadevamo v dresirno vrečko. Na konec vrečke namestimo večji zvezdast nastavek in nabrizgamo približno 3 cm velike kupčke. Kupčki naj bodo dovolj narazen, saj testo med peko precej naraste (za približno 1,5krat). Tik pred peko kupčke s prstom, pomočenim v vodo, nekoliko potlačimo, da se vršički ne bi zažgali.
Nasvet: Namesto dresirne vrečke lahko uporabimo navadno vrečko za zamrzovanje, ki smo ji odrezali rob. Kupčke lahko oblikujemo tudi z dvema mokrima žlicama.
4. Testo najprej pečemo 15 minut na 220 °C, nato pa temperaturo znižamo na 160 °C in pečemo še 10 minut. Pečeno testo vzamemo iz pečice, ga preložimo na rešetko in pustimo, da se ohladi.
Nasvet: Pečice med peko ne odpiramo, saj bi se kupčki lahko sesedli.
5. Kremo za princeske pripravimo tako, da stepemo smetano, ki smo ji dodali vaniljev sladkor. Princeske prerežemo in jih s pomočjo dresirne vrečke napolnimo s stepeno smetano. Obložimo jih z narezanimi jagodami in prekrijemo z zgornjim delom. Pred postrežbo jih posujemo s sladkorjem v prahu.
Si želiš še več? Paljeno ali kuhano testo je osnova za pripravo prefinjenih slaščic, kot so princeske, eklerji in profiteroli, iz katerih sestavimo tudi slavni croquembouche. Uporablja pa se tudi za pripravo slanih dobrot – slanih krapkov in zlatih kroglic, s katerimi popestrimo juhe.
Za primorsko posebno moko uporabljamo najkakovostnejšo pšenico, pri kateri meljemo samo osrednji del pšeničnega zrna. Moka ima odlične pecilne lastnosti in je najbolj bela med belimi mokami. Je Mlinotestova moka z zelo dolgo tradicijo, poznana in cenjena med ljubitelji peke.
Kako sodelovati?
Mlinotest spletna kuharska akademija traja 6 tednov, vsak teden pa lahko na naši spletni strani pričakuješ nov video recept in predstavitev priprave različnih vrst testa. Po ogledu vsakega video recepta bo na tebe čakalo nagradno vprašanje, z oddanim pravilnim odgovorom pa sodeluješ v nagradnem žrebu.
V nagradnem žrebu sodelujejo vsi, ki pravilno odgovorijo na vsaj 3 nagradna vprašanja, njihovo sodelovanje pa bo nagrajeno tudi s certifikatom za uspešno opravljeno kuharsko akademijo!
Naj ti triki za pripravo različnih vrst testa, slaščic in drugih jedi, naučenih v naši kuharski akademiji, vedno dobro služijo! Vsi recepti kuharske akademije so zbrani v posebni spletni kuharici, s katero ti bo naučeno vedno ostalo blizu. Nasvete za pripravo najboljših vrst testa pa lahko deliš tudi s svojimi najbližjimi.
Preberite naše članke in izvedite več o
Tipi in moč moke
Katero moko uporabimo pri pripravi različnih vrst testa