Iskalnik

Sporočila za javnost

Po primorsko – kulinarično doživetje v središču slovenske prestolnice

Predstavitev z degustacijami dobrot primorskih živilskih podjetij in zadrug v Ljubljani
postaja tradicionalna prireditev.

Ljubljana, 14. september 2018

Primorska je od nekdaj polna temperamenta. Igra valov, burja, primorska zemlja in jeklena volja domačinov – vse to daje primorskim jedem in vinu, ki se prenašajo iz roda v rod, pečat edinstvenosti. Odlične jedi in vina svojih prednikov oživljajo in ohranjajo tudi primorska živilska podjetja in zadruge, ki so zaradi ljubezni in velikega spoštovanja do svoje pokrajine, tradicije ter njene kulinarike združila svoje moči pod skupnim imenom Po primorsko. S sodelovanjem želijo prikazati pestrost in bogastvo dežele Primorske, ki se odraža tudi v lokalnih živilskih proizvodih.

Že četrto leto zapored so se danes v Ljubljani z brezplačnimi degustacijami predstavili Mlinotest, Mlekarna Planika, Pivka perutninarstvo, Delamaris, Kras, Vinakras Sežana, Vinakoper, Vinska klet Goriška Brda, KZ Tolmin, KGZ Idrija in KZ Agraria Koper.

Pripravili so degustacije dobrot iz mlečnih izdelkov, testenin, ribjih in mesnih jedi, mesnin, svežega sadja in zelenjave ter primorskega sonca polnih vin. Igro okusov so začinili še s pristno primorsko besedo, glasbo in dobro voljo. Nastopil je primorski Pihalni orkester Marezige, za obveščanje o pestrem dogajanju pa je poskrbel Radio Antena z neposrednim oddajanjem iz Stritarjeve ulice. Na prireditvi, ki je pritegnila mnoge ljubitelje dobre hrane in pijače, je izdelke sodelujočih podjetij poskusil tudi letošnji zmagovalec MasterChefa, Jaka Mankoč.

Več informacij: info@mlinotest.si