Iskalnik

Sporočila za javnost

Dež in burja odnesla Pašta Fešto a ne Mlinochefa

Mlinochef OŠ Šturje

Največji slovenski festival testenin odpade zaradi slabe vremenske napovedi, mali kuharski mojstri bodo vseeno kuhali

V Mlinotestu smo skupaj z Društvom ljubiteljev pašte zaradi neugodne vremenske napovedi sprejeli odločitev o odpovedi Pašta Fešte. Tretja edicija največjega slovenskega festivala testenin, ki bi se morala odvijati to soboto, 28. maja, na Lavričevem trgu v Ajdovščini, bo tako morala počakati bolj sončne dni.

Pašta Fešta je tradicionalni dogodek, s katerim želimo razširiti znanje o pripravi kvalitetnih testenin v vsakdanji prehrani ter ljudi spodbujati k uravnoteženemu življenjskemu slogu. Festival ponuja široko paleto vrhunskih okusov in tako umešča Ajdovščino in Vipavsko dolino na kulinarični zemljevid Slovenije.

Letošnji festival naj bi združil 11 vrhunskih kuharskih mojstrov – med njimi tudi kuharskega chefa Denisa Ibrišimovića, chefinjo Julijano Krapež in slaščičarskega mojstra Karima Merdjadija, ki bi obiskovalcem ajdovsko pašto pripravili v skupno več kot dvajsetih gurmanskih različicah. Žal pa vremenska napoved, ki predvideva dež in burjo, ne omogoča varne postavitve kulinaričnih stojnic, zato je dogodek odpovedan.

Za tokratno Pašta Fešto smo predvideli kar nekaj novosti, med katerimi je tudi Mlinochef tekmovanje za male kuharske mojstre, ki vključuje ekipe osnovnošolskih otrok od 5. do 9. razreda. Mlinochef je iniciativa, s katero želimo najmlajše ozaveščati o pomenu kvalitetne prehrane ter jih preko zdrave tekmovalnosti spodbujati h kulinarični ustvarjalnosti.

Mlinochef ekipa da te skipa
Ekipa, da te skipa iz OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici

Zaradi izjemnega zanimanja, ki ga je Mlinochef požel v obdobju predtekmovanj tako v medijih kot na družabnih omrežjih ter zaradi naraščajočega pričakovanja malih kuharjev, smp se odločili, da bomo tekmovanje Mlinochef vseeno izpeljali kot samostojen dogodek v soboto, 28. maja s pričetkom ob 12.00 uri.

Vida in Lovrenc Matija
Ekipa Vide in Lovrenca Matije iz OŠ Šturje, Ajdovščina

Ekipa Vide in Lovrenca Matije iz Osnovne šole Šturje ter Ekipa, da te skipa iz Osnovne šole Ivana Roba iz Šempetra pri Gorici, ki sta ste prebili v finalni izbor, se bosta tako pomerili v živo pred očmi strokovne komisije na nadomestni lokaciji, v Baru Hiša mladih v Ajdovščini. Ker prostor omogoča sprejem zgolj manjšega občinstva, bo finalni dvoboj potekal večinoma pred očmi znancev in družinskih članov.

Vsi ostali pa bomo lahko finale tekmovanja Mlinochef spremljali preko streaminga na naši Facebook strani od 12.00 ure dalje. O specialitetah, ki jih bosta ekipi pripravljali ter seveda o zmagovalcu tega masteršefovskega kuharskega izziva, ki poleg pokala prejme tudi kuharsko delavnico pri chefu Denisu Ibrišimoviću, bomo v nadaljevanju zagotovo še poročali!

Dodatne informacije: Mlinotest d. d., 05 364 45 00, info@mlinotest.si.