Iskalnik

Sporočila za javnost

Nagrade Gospodarske zbornice Slovenije

24 x zlato za odlične pekovske izdelke Mlinotesta, tudi za Kraševca in Romana, krof pa nagrajen že petič zapored

»Dobrodošli za našo mizo, na kateri so tudi s priznanji nagrajeni izdelki«    

Ajdovščina, 24. januar – Začetek leta je že tradicionalno čas, ko Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, podeljuje priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic. Tudi letos je tako in tudi letos je Mlinotest zadovoljen z bero prejetih zlatih priznanj, saj jih je prejel kar 24, kar je za tretjino več kot preteklo leto.

Neodvisna zbornična komisija, ki ocenjuje zunanji izgled, senzorične lastnosti in druge kakovostne parametre posameznih izdelkov, je Mlinotestu podelila kar 24 zlatih priznanj, in sicer 11 zlatih priznanj v kategoriji kruha, 10 zlatih priznanj v kategoriji pekovskega peciva in 3 zlata odličja v kategoriji finega pekovskega peciva, keksov in finega peciva.

V kategoriji finega pekovskega peciva, keksov in finega peciva v hladni kategoriji je Mlinotest prejel zlato priznanje za že tradicionalni in povsod priljubljeni krof z mareličnim polnilom. Krof z mareličnim polnilom je Mlinotestov paradni izdelek, prodajna uspešnica skozi celo leto, in to že dolgo ne več samo v Sloveniji, ampak tudi na mnogih tujih trgih, letno pa jih v Mlinotestu dajo na trg približno 3 milijone. Zlato priznanje je prejela tudi praznična orehova potička.

Med pekovskimi izdelki je Mlinotest prejel priznanje za več vrst kruha. V Mlinotestu so še posebej ponosni na Kraševca – ovseni kruh z orehi  in kruh Romano – beli hlebček. Kraševec in Romano negujeta in izpostavljata primorsko tradicijo podjetja. S Kraševcem je Mlinotest pred časom začel novo zgodbo primorskega kruha. Gre za bogat kruh z ovsenimi kosmiči in orehi, ki zadovolji še tako zahteven okus. Romana, pšenični durum kruh, pa odlikujejo skrbno izbrane mediteranske sestavine, ki mu dajejo poseben, žlahten okus in daljšo svežino. Oljčno olje obogati izrazit okus, durum moka pa mu daje zlato rumeno barvo sredice in primorski temperament. Priznanja pa so prejeli tudi bela rustikalna štruca, polbela rustikalna štruca, pirin hlebček, ajdov kruh z orehi, bio ovseni kruh, ovseni kruh z mandlji, kruh z vitaminom D, bio pirin kruh in temni hlebec.

V kategoriji pekovsko pecivo so zlato priznanje prejeli za pakiranje 5 graham žemelj, pakiranje 5 kajzeric, prav tako je bela kajzerica prejela zlato priznanje kot posamični izdelek, baby kruhek, priljubljeno pekovsko pecivo, posuto z mešanico sezamovih in lanenih semen, bela želvica, želvica z makom  in želvica z orehi ter seveda nepogrešljive in v Sloveniji izredno priljubljene žemlje: bele, ki jih lahko kupite zares skoraj povsod, in žemlja s semeni.

»Dobiti priznanje je vedno prijetno, priznanja GZS pa so za nas še posebej pomembna, saj gre za strokovno ocenjevanje, na katerem je vedno velika konkurenca. V Mlinotestu se zelo trudimo za kakovost naših izdelkov, kar seveda pomeni, da moramo zagotavljati neoporečne surovine, saj lahko samo tako naredimo tudi dobre končne produkte po meri in okusu potrošnikov. Gradimo zaupanje s slovenskimi proizvajalci surovin in z nakupom pri njih podpiramo tudi naše kmetijstvo, domačo pridelavo in predelavo. Ob ohranjanju tradicionalnih okusov, ki jih potrošniki cenijo in iščejo še posebej pri kruhu, z razvojem ustvarjamo tudi nove, inovativne izdelke in z mnogimi ne samo sledimo prehranskim trendom, ampak jih tudi soustvarjamo. Nismo največje podjetje v branži, smo pa resnično slovensko podjetje, na kar smo zelo ponosni, saj je tudi to del naše družbene odgovornosti, ki smo ji zavezani,» je ob prejetih priznanjih izpostavil Danilo Kobal, predsednik uprave Mlinotest.

Dodatne informacije: Mlinotest d. d., 05 364 45 00, info@mlinotest.si

V Mlinotestu so še posebej ponosni na Kraševca – ovseni kruh z orehi, ki je tudi letos dobitnik zlatega priznanja GZS.