Iskalnik

Sporočila za javnost

Na letošnjem 25. ocenjevanju Severno Primorske gospodarske zbornice Mlinotestu kar 3 bronasta odličja za inovacije

Mlinotest ponovno med najboljšimi inovatorji

Ajdovščina, 22. september – V ponedeljek, 20. septembra so primorske regionalne gospodarske zbornice iz Nove Gorice, Kopra in Postojne na skupni slavnostni podelitvi  v Novi Gorici podelile priznanja najboljšim inovatorjem leta 2021.

Zgodovina regionalnih priznanj GZS za inovacije sega v leto 1997, nacionalni značaj pa so priznanja pridobila leta 2002. Letos tako obeležujemo 25 let podeljevanja priznanj za inovacije na regionalni ravni in 19 let na nacionalni ravni. Priznanja GZS za inovacije predstavljajo najvišja nacionalna priznanja inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in drugih organizacij ter s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji in njenega pomena za uspeh.

Na razpis regionalne GZS Severno Primorske gospodarske zbornice, ki je potekal od 15. februarja do 31. maja 2021, so prejeli rekordnih 35 prijav iz podjetij različnih panog, društev in posameznikov, ki so se nanašale na produktne, storitvene in organizacijske inovacije. Komisija je ocenjevala inovacije po kriterijih novosti, reševanja problema, uporabe inovacije, finančnih in trajnostnih učinkov.

Na letošnjem 25. ocenjevanju inovacij je komisija dodelila Mlinotestu kar 3 bronasta priznanja za Divita ajdove raviole s siri, Divita ajdove raviole z gobami, Kruh za žar in organizacijsko inovacijo ciljega vodenja in usposabljanja zaposlenih v Tovarni svežih testenin.

Inovativnost ajdovih raviolov s siri ali gobami Divita leži v unikatnem tankem testu z dodatkom ajdove moke slovenskega porekla, bogatih nadevih, pakiranju brez dodanih umetnih arom in konzervansov, vrhunskem okusu in hitri pripravi.

Kruh za žar Mlinotest je inovativen je zaradi spleta sestave, uporabe, praktičnosti in namembnosti. Narejen je iz pšenične bele moke, zunaj hrustljav, znotraj pa mehak in rahel, da vpije vse okuse žara. Čudovito se dopolnjuje z mesnimi ali zelenjavnimi jedmi. Je praktično narezan po vrhu, zato ne potrebujemo noža za rezanje. Priložen praktičen pladenj se lahko uporabi za postrežbo.

Z organizacijsko inovacijo ciljnega v Tovarni svežih testenin je  Mlinotest dosegel izboljšave na področjih produktivnosti, zmanjševanja stroškov dela in povečevanja kakovosti izdelkov. Zavzemala je spremembe na področju medorganizacijskega delovanja, ciljnega usposabljanja, vodenja in nagrajevanja zaposlenih ter planiranja procesov.

Priznanja za inovativnost in kakovost, ki so ponos Mlinotesta že vrsto let, pomenijo potrditev našega truda za kakovostne in inovativne izdelke in za ohranjanje naše več kot 150-letne tradicije. Cenimo, da to prepoznavajo tudi  strokovnjaki in smo obenem veseli, da jih potrjujejo tudi potrošniki s svojimi nakupi. V Mlinotestu razvijamo in negujemo izdelke iz različnih žit, ki ohranjajo tradicionalne okuse in hkrati odgovarjajo na sodoben življenjski stil in prehranske trende. Pri tem smo posebej pozorni na izdelke iz slovenske tradicije in na vključevanje surovin slovenskega izvora, kjer je le to mogoče.

Več informacij o izdelkih najdete na www.mlinotest.si.

Dodatne informacije: Mlinotest d. d., 05 364 45 00, info@mlinotest.si