Iskalnik

Sporočila za javnost

Odličja GZS za kakovost 2022: Mlinotestov klasičen krof že osmič zlat, veganski tokrat prvič

Na letošnjem 22. ocenjevanju GZS Mlinotestu kar 31 zlatih odličij za kakovost izdelkov.

 

Ajdovščina, 4. februar – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, tudi letos podelila priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, svežih slaščic, keksov in testenin. Komisija neodvisnih strokovnjakov, imenovana s strani Zbornice, je na letošnjem že 22. senzoričnem ocenjevanju ponovno presojala zunanji izgled, senzorične lastnosti in druge parametre kakovosti izdelkov kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, svežih slaščic, keksov in testenin. Mlinotest je letos prejel kar 28 zlatih odličij za kruh, pekovsko pecivo, fino pecivo, sveže slaščice in kekse ter 3 zlata odličja za testenine. Zlato priznanje potrošnikom sporoča, da je izdelek visoke, nadzorovane in kontinuirane kakovosti, privlačnega izgleda in odličnega okusa, zato potrošnikom olajša in obogati nakupno izbiro.

V vseh letih senzoričnega ocenjevanja, je Mlinotest skupno prejel kar 243 zlatih odličij. Od tega letos 31 in sicer 8 zlatih priznanj v kategoriji kruha, 13 zlatih priznanj v kategoriji pekovskega peciva, 7 zlatih odličji v kategoriji finih pekovskih izdelkov ter 3 zlata odličja za testenine.

»Izredno smo veseli vseh prejetih priznanj za naše delo, ki so potrditev našega truda za visokokakovostne in inovativne izdelke ter za ohranjanje naše več kot 150-letne tradicije. Zlata priznanja GZS so potrditev odličnosti naših izdelkov, saj gre za strokovno neodvisno ocenjevanje, na katerem je vedno izredna konkurenca. V Mlinotestu si prizadevamo za ohranitev tradicionalnih okusov, ki jih potrošniki pri naših izdelkih cenijo, hkrati pa se trudimo nenehno razvijati in ustvarjati nove ter inovativne izdelke, ki izpolnjujejo vse zahteve glede kakovosti in s katerimi soustvarjamo prehranske trende. To dokazuje tudi letošnje zlato priznanje našemu izvrstnemu veganskemu krofu, ki je lanska novost in so ga potrošniki že vzeli za svojega. Izjemno smo ponosni tudi na naš krof z mareličnim polnilom, ki je letos prejel zlato odličje za kakovost že kar osmo leto zapored. Krof že dolgo ni več zgolj pustna sladica, temveč je tista sladka nagrada, ki si jo vsak rad privošči za malico in zadovoljni smo, da že vrsto let razveseljujemo naše potrošnike z našim prvakom,« je ob prejetih priznanjih izpostavil Danilo Kobal, predsednik uprave Mlinotesta.

Letos so bili z zlatim odličjem za kakovost nagrajeni naslednji Mlinotestovi izdelki:

  • kategorija kruha: Kraševec – ovseni kruh z orehi 400 g (petič zapored), Ajdov kruh z orehi 400 g (petič zapored), Kruh za žar 500 g, Rustikalna bela štruca 500 g (sedmič zapored), Beljakovinski kruh 400 g, Bela štruca 500 g, Temna štruca, 500 g, Rustikalna bela štruca 400g.
  • kategorija pekovskega peciva: Žemlja pšenična mešana 60 g, Bela žemlja 60 g, Bela kajzerica 60 g, Žemlja s semeni 60 g, Pletenka s sezamom 80 g, Pletenka z makom 80 g, Baby kruhek 60 g, Žemlja 70 g, Hamburger bombeta 90 g, Ovsena kajzerica 60 g, Kajzerica 65 g, Žemlja 70 g, Hamburger bombeta s sezamom 90 g.
  • kategorija finih pekovskih izdelkov: Krof z mareličnim polnilom 80 g, Vegan krof 80 g, Zlata orehova potica 600 g, Brownies Karim Atelier Mlinotest 200 g, Rogljiček z marmelado 80 g, Poli štručka s sezamom 120 g, Potica Naše nam paše Lidl.
  • kategorija testenin: Divita pirini tortelini s pršutom 250 g, Divita ravioli špinača in ricotta 250 g, Divita Bio polnozrnati ozki rezanci 250 g.

Več informacij o izdelkih najdete na www.mlinotest.si.

Mlinotestu letos kar 31 zlatih odličij za kakovost

Dodatne informacije: Mlinotest d. d., 05 364 45 00, info@mlinotest.si.