Iskalnik

Sporočila za javnost

Na letošnjem 21. ocenjevanju GZS Mlinotestu kar 33 zlatih odličij za kakovost

Krofu Mlinotest že sedmič zapored zlato odličje.

Ajdovščina, 10. februar – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, je letos že enaindvajsetič podelila priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, svežih slaščic, keksov in testenin. Na letošnjem 21. senzoričnem ocenjevanju je zbornična komisija, sestavljena iz neodvisnih strokovnjakov, Mlinotestu podelila kar 30 odličij za kruh, pekovsko pecivo, fino pecivo, sveže slaščice in kekse ter 3 zlata odličja za testenine. Zlato priznanje potrošnikom sporoča, da je izdelek visoke, nadzorovane in kontinuirane kakovosti, privlačnega izgleda in odličnega okusa, zato potrošnikom olajša in obogati nakupno izbiro.

Neodvisna komisija ocenjuje zunanji izgled, senzorične lastnosti in druge parametre kakovosti posameznih izdelkov. V enaindvajsetih letih, odkar ocenjevanje poteka, je Mlinotestu podelila kar 212 zlatih odličij, od tega letos 33. Letošnja bera je 11 zlatih priznanj v kategoriji kruha, 13 zlatih priznanj v kategoriji pekovskega peciva, 5 zlatih odličji v kategoriji finega pekovskega peciva, 1 odličje v kategoriji keksov ter 3 zlata odličja za testenine.

»Priznanja za visoko kakovost in inovativnost, ki so ponos Mlinotesta že vrsto let, pomenijo potrditev našega truda za kakovostne in inovativne izdelke in za ohranjanje naše več kot 150-letne tradicije. Cenimo, da strokovnjaki prepoznavajo visoko kakovost v naših izdelkih in smo obenem veseli, da jih potrjujejo tudi potrošniki s svojimi nakupi. Letos smo še posebej veseli precejšnjega povečanja števila odličij ter ponovnega zlatega odličja našega prvaka –  krofa z marelično marmelado, ki je prejel zlato odličje že sedmič zapored. Zadnja leta izjemno veliko naporov usmerjamo v razvoj in ponudbo široke palete slovenskih in evropskih vrst kruha in pekovskih izdelkov, pri čemer ostaja ključno vodilo domačnost, svežina in omamna kombinacija okusa in vonja. Tudi mnogi naši partnerji nas cenijo kot zanesljive ponudnike z visoko mero prilagodljivosti in inovativnosti,« je ob prejetih priznanjih izpostavil Danilo Kobal, predsednik uprave Mlinotesta. 

Letos so bili z zlatim odličjem za kakovost nagrajeni naslednji Mlinotestovi izdelki:

  • kategorija kruha: Kraševec – ovseni kruh z orehi 400 g (četrtič zapored), Ajdov kruh z orehi 400 g (četrtič zapored), Kruh z vitaminom D 300 g, Bio pirin kruh 400 g, Beljakovinski kruh 400 g, Kruh za žar 500 g, Kruh s semeni 500 g, Kraljevi beli kruh 500 g, Rustikalna bela štruca 500 g (šestič zapored), Bela štruca rezana pakirana 1 kg, Bela štruca 500 g.
  • kategorija pekovskega peciva: Ovsena kajzerica z orehi in vitaminom D 60 g, Pletenka s sezamom 80 g, Pletenka z makom 80 g, Hamburger bombeta 90 g, Hamburger bombeta s sezamom 90 g, Žemlja pšenična mešana 60 g, Baby kruhek 60 g, Žemlja 70 g, Žemlja s semeni 60 g, Bela kajzerica 60 g, Bela žemlja 60 g, Žemlja 70 g, Kajzerica 60 g.
  • kategorija finega pekovskega peciva: Zlata orehova potica 600 g, Praznična Kokosova potička 500 g, Rogljiček z marmelado 80 g, Krof z mareličnim polnilom 80 g, Krof z mareličnim polnilom (ES) 80 g.
  • kategorija keksov: Kakavovi masleni keksi 350 g.
  • kategorija testenin: Divita pirini tortelini s pršutom 250 g, Divita pirini polži 500 g, Divita pirini peresniki 500 g.

V Mlinotestu razvijamo in negujemo izdelke iz različnih žit, ki ohranjajo tradicionalne okuse in hkrati odgovarjajo na sodoben življenjski stil in prehranske trende. Pri tem smo posebej pozorni na izdelke iz slovenske tradicije in na vključevanje surovin slovenskega izvora, kjer je le to mogoče.

Več informacij o izdelkih najdete na www.mlinotest.si.

Mlinotestu letos kar 33 zlatih odličij za kakovost

Dodatne informacije: Mlinotest d. d., 05 364 45 00, info@mlinotest.si.