Iskalnik

Sporočila za javnost

Mlinotest prejel zvezdice za odličnost

DVE ZLATI ZVEZDICI ZA IZJEMNE MLINOTEST DIVITA RAVIOLE ŽLAHTNI SIRI

Ajdovščina, 6. junij 2019  –  Na letošnjem ocenjevanju kakovosti in okusov prehranskih izdelkov Superior Taste Award 2019, ki ga organizira mednarodni inštitut International Taste & Quality Institute (iTQi), so sveže polnjene testenine MLINOTEST DIVITA RAVIOLI ŽLAHTNI SIRI prejele visoko priznanje – dve zvezdici za odličnost.

Nagrado Superior Taste Award od leta 2005 podeljuje bruseljski Mednarodni inštitut za okus in kakovost, Mlinotest pa se je letos prvič odločil za sodelovanje in na ocenjevanje poslal sveže polnjene testenine – raviole, polnjene z žlahtnimi siri. Žirija, ki jo sestavljajo priznani evropski kuharji in neodvisni ter strokovno usposobljeni ocenjevalci, so ocenjevali pet lastnosti izdelka, in sicer videz, prvi vtis, teksturo, okus in vonj. Ocenjevanje Superior Taste Award ni tekmovanje, vsak ocenjevani izdelek je ocenjen glede na njegove kulinarične in organoleptične lastnosti.

»Na prejeto priznanje smo ponosni, saj gre za zahtevno slepo ocenjevanje, na katerem je mogoče prejeti 100 točk, naši ravioli pa so jih prejeli kar 87,9 in s tem dve zvezdici, ki pomenita, da je izdelek izjemen. V nagrajenih raviolih je poleg posebne skute rikote in sira grana padana tudi staran tolminski sir – Tolminc, trdi polnomastni sir. V Mlinotestu si prizadevamo, da so v izdelkih kakovostne surovine iz lokalnega okolja, vse naše polnjene testenine pa so brez dodanih arom in konzervansov. Enostavna in hitra priprava ter zares poln okus prepoznavajo tudi potrošniki in nam s tem priznavajo, da smo vodilni proizvajalci sveže polnjene testenine ne samo v Sloveniji, ampak tudi širše, saj velik del te naše proizvodnje že prodamo na trge po Evropi. Prejeto priznanje Superior Taste Award je še dodatno sporočilo, da gre za vrhunske prehrambne izdelke, ki morajo biti v vsakem hladilniku, saj so lahko mimogrede pripravljeni za kosilo ali večerjo,« je povedal Danilo Kobal, predsednik uprave Mlinotesta.

Dodatne informacije:

Mlinotest Živilska industrija, d. d., tel 05 364 4504, info: tajnistvo@mlinotest.si