Iskalnik

Sporočila za javnost

Izberi slovensko, izberi kakovost

Izbira hrane je odgovorna izbira, saj vpliva na naše zdravje in dobro počutje. Izbira hrane, pridelane in predelane v Sloveniji, pa je odgovorna tudi zato, ker ohranja obstoj in ekonomiko slovenskega kmetijstva in živilskopredelovalne industrije. Visoka samooskrba in nemotena oskrba s hrano sta strateškega pomena za vsako državo, kar se je pokazalo tudi v mesecih pandemije.

Izbira živil in priprava hrane povesta veliko o naših vrednotah, običajih in življenjskem stilu. Izbira okusov in načinov priprave je ena najbolj zasidranih navad in pomeni mnogo več kot prehranjevanje – pomeni druženje, uživanje življenja, identiteto, toplino, veselje, družino in varnost.

Zavezani smo kakovosti, inovativnosti in družbeni odgovornosti

Mlinotest je slovensko podjetje s 150-letno tradicijo. Poznamo okus in navade slovenskega potrošnika. S skrbno izbiro najboljših surovin in celostno kontrolo procesa izdelave skrbimo, da na mize prihajajo kakovostne klasične slovenske dobrote ter okusne jedi po meri novih časov. Visoko kakovost potrjujejo tudi zlata odličja GZS, ki so ponos Mlinotesta že 20 let in pomenijo potrditev našega truda za ohranjanje tradicije ter skrbi za kakovostne in inovativne izdelke odličnega okusa. Ponosni smo tudi na letošnjo nagrado za inovativnost v skupini žitnih izdelkov in naslov Naj živilo 2020, ki ga je prejela Polenta Naše none z ajdo zaradi boljše prehranske sestave, podpiranja zdravja in združevanja dveh najpristnejših okusov slovenske tradicije.

Tradicionalni okusi niso v nasprotju s sodobnimi spoznanji o prehrani in najnovejšimi izdelki sodobne industrije hrane. Zato tudi v Mlinotestu razvijamo nove izdelke, ki ohranjajo tradicionalne okuse in hkrati odgovarjajo na sodoben življenjski stil, ki zahteva hitro in enostavno pripravo ter vedno nekaj novega. Z novimi in inovativnimi izdelki sledimo prehranskim trendom in jih tudi soustvarjamo. Obenem sledimo zavezam odgovornosti, ki jih dajemo potrošnikom glede zniževanja vsebnosti sladkorja, soli in povečevanja deleža polnozrnatih izdelkov za še bolj zdrav življenjski slog.

Podpora slovenskemu kmetijstvu in živilsko-predelovalni industriji

Mlinotest kupuje surovine za svojo proizvodnjo v Sloveniji, ne sicer v celoti, ker to enostavno ni mogoče, dajemo pa jim prednost in si hkrati prizadevamo za večjo pridelavo koruze poltrdinke, ajde in vsega, kar potrebujemo v proizvodnji. Pripravljeni smo podpreti tudi druge načine sodelovanja, ki bodo zagotavljali večjo samooskrbo Slovenije. Seveda pa morajo biti takšna prizadevanja podprta s strani države in potrošnikov. Izbira slovenskih izdelkov mora biti izbira Slovenije in mora biti izbira vsakogar izmed nas.

V Mlinotestu se zahvaljujemo vsem, ki izberete slovenske izdelke – ko izberete naše, izberete kakovostne, varne in dobre izdelke. In s tem izberete in podprete tudi razvoj in rast podjetij ter ohranjanje delovnih mest. Tudi zato se pridružujemo akciji Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij  #IZBERISLOVENSKO.