Iskalnik

Sporočila za javnost

20 let podeljevanja zlatih odličij GZS za kakovost: 179 zlatih odličij Mlinotestu

Mlinotestovemu krofu šestič zapored zlato odličje, z zlatom nagrajena tudi Zlata potica

Dobrodošli za mizo nagrajenih izdelkov: 16 odličij za kruh, pekovsko pecivo, kekse in fino pecivo in 4 zlata odličja za testenine

Ajdovščina, 13. februar – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, je letos že dvajsetič podelila priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic. V presojo strokovne komisije svoje izdelke vsakič pošlje tudi Mlinotest, saj se zaveda njihove odličnosti in pomena prejetih priznanj za potrošnika. Ob široki ponudbi na prodajnih policah zlato priznanje potrošniku  olajša nakup – nakupna odločitev je lažja, ko je pred njim izdelek, katerega kakovost preverjajo in potrjujejo strokovnjakinje in strokovnjaki neodvisne institucije, še posebej v primeru, ko nek izdelek prejme odličje več let zapored. Zlato priznanje sporoča, da je izdelek odlične, predvsem pa nadzorovane in kontinuirane kakovosti.

Neodvisna zbornična komisija, ki ocenjuje zunanji izgled, senzorične lastnosti in druge parametre kakovosti posameznih izdelkov, je v dvajsetih letih odkar ocenjevanje poteka Mlinotestu podelila kar 179 zlatih odličij, od tega letos 20. Letošnja bera je 7 zlatih priznanj v kategoriji kruha, 7 zlatih priznanj v kategoriji pekovskega peciva, 2 zlati odličji v kategoriji finega pekovskega peciva, keksov in finega peciva in 4 zlata odličja za testenine. 

V kategoriji kruha prejme Mlinotest zlata odličja vsako leto, s čimer dokazuje, da je med najboljšimi pekarnami v Sloveniji. Tako je tudi letos – že petič – prejel priznanje za rustikalno belo štruco, tipičen primorski izdelek, ki  ima zelo veliko zvestih kupcev tudi v drugih delih Slovenije. Z zlatom je bil že tretjič, odkar je na trgu, odlikovan z Kraševec, ovseni kruh z orehi,  tretjič zapored je zlato priznanje prejel tudi ajdov kruh z orehi. Strokovna komisija je priznanje za kakovost namenila še ovsenemu kruhu Vipavc, hlebčku Romano z oljčnim oljem in koruznim durum zdrobom, in Maratoncu, odličnemu kruhu za sodoben način življenja. Odličja so prejeli tudi izdelki v kategoriji pekovskega peciva, komisija je  nagradila vedno priljubljene bele žemlje, kajzerice in žemlje s semeni. Med prejemniki odličja so tudi koruzna in temna štručka ter baby kruhek s semeni. 

Da Mlinotest ne slovi zaman kot vodilni proizvajalec testenin, tako suhih kot svežih polnjenih, dokazujejo zlata odličja štirim izdelkom znamke Divita, ki potrošniku ponuja testenine iz zelo želene pirine in ajdove moke. Zlata odličja so prejeli Divita pirini peresniki in Divita ajdovi rezanci, nagrajene pa so bile tudi na trgu edinstvene polnjene sveže testenine Divita z vitalnimi žiti: Divita ajdovi ravioli s siri in Divita ajdovi ravioli z gobami – izdelka, ki v pičlih 3 minutah pričarata svež in okusen obrok. 

V kategoriji finega pekovskega peciva, keksov in finega peciva je prejela zlato priznanje Zlata potica, lanskoletna novost Mlinotesta, ki učinkovito nadomešča peko potice prezaposlenim družinam, ki pa kljub temu zelo dobro vedo, da brez prave potice ni praznikov. Zlato odličje je za nesporno kakovost  že šesto leto zapored prejel Mlinotest krof z mareličnim polnilom. Krof z mareličnim polnilom je Mlinotestov paradni izdelek, prodajna uspešnica skozi celo leto, in to že dolgo ne več samo v Sloveniji, ampak tudi na mnogih tujih trgih, letno pa jih v Mlinotestu dajo na trg približno 3 milijone. 

»V Mlinotestu smo vsakega priznanja veseli, najbolj seveda tistih, ki nam jih z dnevnimi nakupi podeljujejo potrošniki. Seveda pa izjemno cenimo priznanja, ki so rezultat strokovnih ocenjevanj, in Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, izrekamo vse priznanje za njihova dolgoletna prizadevanja. Mlinotest je podjetje z izjemno in več kot 150-letno tradicijo, naše testenine kupujejo potrošniki že več kot 60 let in zavedamo se, da so to rezultati vlaganja v razvoj in kakovost. Prizadevamo si za nabavo sestavin lokalnega in slovenskega izvora ter na ta način podpiramo domačo pridelavo in predelavo. Zlata odličja so dokaz, da delamo dobro, da je naš razvoj inovativen in da imamo izdelke, ki se lahko kosajo z izdelki drugih domačih in tujih podjetij iz naše branže,» je ob prejetih priznanjih izpostavil Danilo Kobal, predsednik uprave Mlinotesta.

Dodatne informacije: Mlinotest d. d., 05 364 45 00, info@mlinotest.si