Iskalnik

Njoki

Njoki so zelo priljubljeni v primorski kuhinji. Narejeni so iz krompirjevega testa, kar jim daje značilen okus. Priprava njokov je zelo preprosta. Ker so predkuhani, jih je treba le še za nekaj minut pogreti v vreli vodi.

Ocvrtki iz krompirjevega testa http://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2022/04/novo-1.png

OCVRTKI IZ KROMPIRJEVEGA TESTA 500 g

Ocvrtki so tako kot tradicionalni njoki Mlinotest pripravljeni iz krompirjevega testa, skrbno izbrane moke in drugih sestavin. Njihov poln okus in hrustljavost bosta razveselila tako majhne kot velike. Svežina je še večja, saj so kot eni redkih na voljo v sveži obliki. Navdušuje tudi njihova hitra priprava v le 2-3 minutah. - iz krompirjevega testa - primeren za cvrtje - hitra priprava

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 935 kJ / 222 kcal
Maščobe 4,9 g
- od tega nasičene maščobe 2,2 g
Ogljikovi hidrati 40 g
- od tega sladkorji 4 g
Beljakovine 3,4 g
Sol 1,1 g
njoki iz krompirjevega testa

NJOKI 500 g

Pravi krompirjevi njoki: po obliki in okusu. Njoki so narejeni iz krompirjevega testa, kar jim daje značilen okus. Pripravljeni so iz skrbno izbranih sestavin, na povsem domač način. Najpreprostejša oblika serviranja je, da jih prelijemo s stopljenim maslom in potresemo s parmezanom, seveda pa jih lahko postrežemo s številnimi drugimi omakami, na primer: mesno, sirovo, gobovo ali paradižnikovo.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 685 kJ / 162 kcal
Maščobe 0,9 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 34 g
- od tega sladkorji 2,3 g
Prehranske vlaknine 1,8 g
Beljakovine 3,7 g
Sol 1,2 g
Njoki s skuto

NJOKI S SKUTO 500 g

Njoki s skuto so narejeni iz krompirjevega testa z dodatkom skute. Pripravljeni so iz skrbno izbranih sestavin, na povsem domač način. Najpreprostejša oblika serviranja je, da jih prelijemo s stopljenim maslom in potresemo s parmezanom, seveda pa jih lahko postrežemo s številnimi drugimi omakami, na primer: mesno, sirovo, gobovo ali paradižnikovo.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 792 kJ / 188 kcal
Maščobe 5,4 g
- od tega nasičene maščobe 2,6 g
Ogljikovi hidrati 30 g
- od tega sladkorji 2,3 g
Prehranske vlaknine 1,5 g
Beljakovine 4,2 g
Sol 1,0 g