Iskalnik

Potica

Potica je izvirna tradicionalna slovenska sladica. Kot praznično pecivo je vedno na mizi za veliko noč ali božič, odlično pa popestri katerokoli družinsko srečanje in ga naredi še bolj pristnega. Narejena je iz vzhajanega testa in nadeva. Pri nas je najbolj priljubljena orehova potica z rozinami, malo manj so razširjene pehtranova, lešnikova, rozinova, makova, kokosova in potice s slanimi nadevi kot sta ocvirkovka in špehovka.

Prav zaradi simbolnega pomena in spremljanja pomembnejših slavnostnih omizij, smo posebej skrbno pripravili potice, ki jih cenijo tudi poznavalke peke potic. Prepričali so jih bogat nadev, ročna izdelava, pravo razmerje s testom in omamen okus kot doma pripravljene potice. Naše potice so priljubljene tudi pri ljubiteljih z manj časa za pripravo potice, a veliko željo po domači potici, ki jim pričara spomine na najdražje.

http://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2022/04/novo-1.png

ZLATA POTICA AJDOVKA 600 g

Ročno izdelana ajdova potica z orehi in medom. Zlata potica je naša najboljša potica, ki ji dodajamo nov vrhunski okus: Zlato potico Ajdovko. Naši mojstri slaščičarji skrbno zamesijo ajdovo kvašeno testo, ki vsebuje maslo, ročno prebirajo slovenske orehe in natančno zavijejo potico z bogatim orehovo-medenim nadevom. Položijo jo v okrogel pekač – potičnik z narebrano steno in luknjo v sredini.

 • ročno izdelana,
 • vsebuje maslo,
 • bogat nadev z orehi in medom,
 • testo z več kot 50 % ajde,
 • pripravljena iz slovenske ajde in slovenskih orehov,
 • lična praznična embalaža.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1480 kJ / 349 kcal
Maščobe 21 g
- od tega nasičene maščobe 4,6 g
Ogljikovi hidrati 41 g
- od tega sladkorji 22 g
Prehranske vlaknine 2,9 g
Beljakovine 6,7 g
Sol 0,39 g
http://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2024/02/Odlicni-pekovski-izdelek-2024-500.png

ZLATA POTICA 600 g

Ročno izdelana maslena orehova potica. Zlata potica je naša najboljša potica. Naši mojstri slaščičarji skrbno zamesijo kvašeno testo, ki vsebuje maslo, ročno prebirajo slovenske orehe in natančno zavijejo potico z bogatim nadevom. Položijo jo v okrogel pekač – potičnik, z narebrano steno in luknjo v sredini.

 • ročno izdelana,
 • vsebuje maslo,
 • bogat nadev iz orehov,
 • lična praznična embalaža.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1750 kJ / 419 kcal
Maščobe 24 g
- od tega nasičene maščobe 5,2 g
Ogljikovi hidrati 40 g
- od tega sladkorji 24 g
Prehranske vlaknine 3,3 g
Beljakovine 8,5 g
Sol 0,30 g

PRAZNIČNA KOKOSOVA POTIČKA 500 g

Kokosovo potičko odlikuje bogat in sočen kokosov nadev, ročna izdelava in pravo razmerje med testom in nadevom. Primerna je tudi za tiste, ki si želijo novih okusov potic ali jim oreščki škodijo.

 • bogat nadev
 • ročno izdelana
 • domač slasten okus
 • pravo razmerje med testom in nadevom

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1440 kJ / 346 kcal
Maščobe 21 g
- od tega nasičene maščobe 17 g
Ogljikovi hidrati 29 g
- od tega sladkorji 13 g
Prehranske vlaknine 5,2 g
Beljakovine 6,8 g
Sol 0,48 g

PRAZNIČNA OREHOVA POTIČKA 500 g

Potica je potica v vseh jezikih. Tudi v angleščini se imenuje potica. To pa zato, ker so se Angleži, pa tudi vsi drugi, ki jo pečejo, pri nas učili, kako jo pripraviti, zaviti in speči, da bi tudi njim zadišala. Kakorkoli, potica je dobra jed – boljše nima celi svet. Tako pravi slovenski pregovor in tako rečejo vsi, ki jo poskusijo in potem za vedno vzamejo za svojo. Praznična orehova potička je ročno izdelana z bogatim nadevom in lično pakirana v praznično embalažo.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1639 kJ / 393 kcal
Maščobe 23 g
- od tega nasičene maščobe 5,0 g
Ogljikovi hidrati 38 g
- od tega sladkorji 17 g
Prehranske vlaknine 3,2 g
Beljakovine 7,3 g
Sol 0,42 g
http://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2018/12/znacka_pirina_moka-1.png

PIRINA OREHOVA POTICA 500 g

Potica je izvirna tradicionalna slovenska sladica. Kot praznično pecivo je vedno na mizi za veliko noč. Po potici diši tudi za božič in ob drugih prazničnih priložnostih. Je odlična dopolnitev kateregakoli družinskega srečanja. Narejena je iz vzhajanega testa in polnila, ki je tradicionalno orehovo, temu pa so lahko dodane še rozine. Testo pirine potice je narejeno izključno iz pirine bele moke. Najpomembnejša in najboljša lastnost pire je zagotovo njena vsebnost beljakovin, ki so lažje prebavljive v primerjavi s pšeničnimi. Ohranili smo tradicionalno orehovo polnilo, ki vsebuje kar 23 % orehov.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1654 kJ / 395 kcal
Maščobe 23 g
- od tega nasičene maščobe 5,0 g
Ogljikovi hidrati 38 g
- od tega sladkorji 17 g
Prehranske vlaknine 3,1 g
Beljakovine 7,5 g
Sol 0,42 g

PIRINA PEHTRANOVA POTICA
500 g

Potica je dobra jed – boljše nima celi svet. Potica je izvirna tradicionalna slovenska sladica. Kot praznično pecivo je vedno na mizi za veliko noč. Po potici diši tudi za božič in ob drugih prazničnih priložnostih. Je odlična dopolnitev kateregakoli družinskega srečanja. Narejena je iz vzhajanega testa in polnila, ki je tradicionalno orehovo, temu pa so lahko dodane še rozine. Lahko pa potico pripravimo tudi z drugim nadevom na primer pehtranovim. Testo je narejeno izključno iz pirine moke. Najpomembnejša in najboljša lastnost pire je zagotovo njena vsebnost beljakovin, ki so lažje prebavljive v primerjavi s pšeničnimi. Nadev pa smo pripravili iz pehtrana po primorskem receptu, ki ima poseben okus, dodali polmastno skuto in ustvarili bogat okus in prijetno aromo potice.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1334 kJ / 317 kcal
Maščobe 11 g
- od tega nasičene maščobe 5,7 g
Ogljikovi hidrati 46 g
- od tega sladkorji 22 g
Prehranske vlaknine 0,8 g
Beljakovine 8,9 g
Sol 0,36 g

OREHOVA POTICA

Potica je potica v vseh jezikih. Tudi v angleščini se imenuje potica. To pa zato, ker so se Angleži, pa tudi vsi drugi, ki jo pečejo, pri nas učili, kako jo pripraviti, zaviti in speči, da bi tudi njim zadišala. Kakorkoli, potica je dobra jed – boljše nima celi svet. Tako pravi slovenski pregovor in tako rečejo vsi, ki jo poskusijo, potem pa za vedno vzamejo za svojo. Tisto, kar dela potice različne, so nadevi. Najpogostejši nadev je orehov, in takšna potica je zagotovo najpogosteje na prazničnih mizah po Sloveniji.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1639 kJ / 393 kcal
Maščobe 23 g
- od tega nasičene maščobe 5,0 g
Ogljikovi hidrati 38 g
- od tega sladkorji 17 g
Prehranske vlaknine 3,2 g
Beljakovine 7,3 g
Sol 0,42 g

POTICA

Potice po navadi delamo iz kvašenega testa iz bele moke. Testo za sladko potico pa je seveda lahko tudi iz ajdove ali kakšne druge moke. Tisto, kar dela potice različne, so nadevi. Najpogostejši nadev je orehov, in takšna potica je zagotovo najpogosteje na prazničnih mizah po Sloveniji. Lahko pa poskusite tudi s kakšnim drugim nadevom, na primer pehtranovim, makovim ali čokoladnim. Zelo znane so rozinova, rožičeva, potica s suhimi slivami, pa tudi vanilijeva, kakavova in še mnoge druge.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g