Iskalnik

Potica

Potica je izvirna tradicionalna slovenska sladica. Kot praznično pecivo je vedno na mizi za veliko noč. Po potici diši tudi za božič in ob drugih prazničnih priložnostih. Je odlična dopolnitev kateregakoli družinskega srečanja. Narejena je iz vzhajanega testa in polnila, ki je tradicionalno orehovo, temu pa so lahko dodane še rozine. Drugje na Slovenskem pripravljajo tudi polnila s pehtranom, z makom…

http://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2018/12/znacka_pirina_moka-1.png

PIRINA OREHOVA POTICA 500 g

Potica je izvirna tradicionalna slovenska sladica. Kot praznično pecivo je vedno na mizi za veliko noč. Po potici diši tudi za božič in ob drugih prazničnih priložnostih. Je odlična dopolnitev kateregakoli družinskega srečanja. Narejena je iz vzhajanega testa in polnila, ki je tradicionalno orehovo, temu pa so lahko dodane še rozine. Testo pirine potice je narejeno izključno iz pirine bele moke. Najpomembnejša in najboljša lastnost pire je zagotovo njena vsebnost beljakovin, ki so lažje prebavljive v primerjavi s pšeničnimi. Ohranili smo tradicionalno orehovo polnilo, ki vsebuje kar 23 % orehov.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1654 kJ / 395 kcal
Maščobe 23 g
- od tega nasičene maščobe 5,0 g
Ogljikovi hidrati 38 g
- od tega sladkorji 17 g
Prehranske vlaknine 3,1 g
Beljakovine 7,5 g
Sol < 0,42 g

PIRINA PEHTRANOVA POTICA 500 g

Potica je dobra jed – boljše nima celi svet. Potica je izvirna tradicionalna slovenska sladica. Kot praznično pecivo je vedno na mizi za veliko noč. Po potici diši tudi za božič in ob drugih prazničnih priložnostih. Je odlična dopolnitev kateregakoli družinskega srečanja. Narejena je iz vzhajanega testa in polnila, ki je tradicionalno orehovo, temu pa so lahko dodane še rozine. Lahko pa potico pripravimo tudi z drugim nadevom na primer pehtranovim. Testo je narejeno izključno iz pirine moke. Najpomembnejša in najboljša lastnost pire je zagotovo njena vsebnost beljakovin, ki so lažje prebavljive v primerjavi s pšeničnimi. Nadev pa smo pripravili iz pehtrana po primorskem receptu, ki ima poseben okus, dodali polmastno skuto in ustvarili bogat okus in prijetno aromo potice.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1334 kJ / 317 kcal
Maščobe 11 g
- od tega nasičene maščobe 5,7 g
Ogljikovi hidrati 46 g
- od tega sladkorji 22 g
Prehranske vlaknine 0,8 g
Beljakovine 8,9 g
Sol 0,36 g
http://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2019/01/odlicna_sveza_slascica.png

PRAZNIČNA OREHOVA POTIČKA 500G

Potica je potica v vseh jezikih. Tudi v angleščini se imenuje potica. To pa zato, ker so se Angleži, pa tudi vsi drugi, ki jo pečejo, pri nas učili, kako jo pripraviti, zaviti in speči, da bi tudi njim zadišala. Kakorkoli, potica je dobra jed – boljše nima celi svet. Tako pravi slovenski pregovor in tako rečejo vsi, ki jo poskusijo in potem za vedno vzamejo za svojo. Praznična orehova potička je ročno izdelana z bogatim nadevom in lično pakirana v praznično embalažo.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1639 kJ / 393 kcal
Maščobe 23 g
- od tega nasičene maščobe 5,0 g
Ogljikovi hidrati 38 g
- od tega sladkorji 17 g
Prehranske vlaknine 3,2 g
Beljakovine 7,3 g
Sol 0,42 g

OREHOVA POTICA

Potica je potica v vseh jezikih. Tudi v angleščini se imenuje potica. To pa zato, ker so se Angleži, pa tudi vsi drugi, ki jo pečejo, pri nas učili, kako jo pripraviti, zaviti in speči, da bi tudi njim zadišala. Kakorkoli, potica je dobra jed – boljše nima celi svet. Tako pravi slovenski pregovor in tako rečejo vsi, ki jo poskusijo, potem pa za vedno vzamejo za svojo. Tisto, kar dela potice različne, so nadevi. Najpogostejši nadev je orehov, in takšna potica je zagotovo najpogosteje na prazničnih mizah po Sloveniji.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1639 kJ / 393 kcal
Maščobe 23 g
- od tega nasičene maščobe 5,0 g
Ogljikovi hidrati 38 g
- od tega sladkorji 17 g
Prehranske vlaknine 3,2 g
Beljakovine 7,3 g
Sol 0,42 g

POTICA

Potice po navadi delamo iz kvašenega testa iz bele moke. Testo za sladko potico pa je seveda lahko tudi iz ajdove ali kakšne druge moke. Tisto, kar dela potice različne, so nadevi. Najpogostejši nadev je orehov, in takšna potica je zagotovo najpogosteje na prazničnih mizah po Sloveniji. Lahko pa poskusite tudi s kakšnim drugim nadevom, na primer pehtranovim, makovim ali čokoladnim. Zelo znane so rozinova, rožičeva, potica s suhimi slivami, pa tudi vanilijeva, kakavova in še mnoge druge.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g