Iskalnik

Pecivo

Kdo se lahko upre skušnjavam slastnega peciva, raznovrstnim kolačem, rogljičem in pinci? Če smo iskreni, že dolgo ne jemo več le zaradi lakote, ampak zato, ker prevladuje želja po užitku in ugodju, ki nam ga daje dobra hrana. Polepšajo nam dan ter so nepogrešljiv del naših praznikov in kulinarike.

ŠTRUKELJ 200 g

Orehov štrukelj je narejen iz kvašenega testa in orehovega nadeva. Z orehovo potico ima veliko skupnega, štruklju lahko rečemo tudi mini potička. Najboljši je še topel s skodelico mleka.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1295 kJ / 308 kcal
Maščobe 8,2 g
- od tega nasičene maščobe 1,2 g
Ogljikovi hidrati 46 g
- od tega sladkorji 15 g
Prehranske vlaknine 2,1 g
Beljakovine 7,1 g
Sol 0,5 g

PINCA 300 g, 500 g

Pinca je klasičen fini pekovski izdelek iz kvašenega testa, ki ga najpogosteje pripravljamo na Primorskem. Podobna pinca, kot pri nas se pripravlja tudi v Istri in na Tržaškem. Testo je bogato, saj poleg osnovnih sestavin vsebuje tudi sladkor, maslo, jajca, lahko tudi ribano limonino ali pomarančno lupino in kanček ruma. Dolg postopek zamesa in obdelave testa daje prijetno svežino in nekaj tedensko trajnost izdelka. Ima specifično obliko, ki jo dobimo s trikratnim zarezom površine in lesketajočo zlato rumeno zapečeno skorjo.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
http://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2018/07/sveže-pečeno.png

ROGLJIČKI

Nežen okus domačega rogljička za prijeten začetek novega dne. Rogljička se bodo razveselili vsi, ki jim zjutraj zmanjka časa za pravi zajtrk, pa tudi tisti, ki si radi privoščijo hiter prigrizek. Na svoj račun bodo prišli majhni in veliki, ki se želijo razvajati kar doma s koščkom okusnega rogljička, ki se v ustih kar stopi. Rogljički so kot nalašč za dopoldanski ali popoldanski prigrizek, primerni so za vse, še zlasti pa za otroke, ki so v nenehnem gibanju. Izbiramo lahko med različnimi nadevi, od klasičnega mareličnega do čokoladnega, lešnikovega ali orehovega. Na voljo sta tudi polnozrnati rogljiček in rogljiček s semeni, ki sta nekoliko bolj obogatena z vlakninami.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g