Iskalnik

Namenska moka

Namenske moke se med seboj razlikujejo po pecilnih lastnostih, zaradi katerih so bolj ali manj primerne za določen tip peciva. Na primer, če želimo, da je testo čvrsto, da se lepo gnete in da vzhaja po dolgem postopku, potem moramo za uspeh uporabiti ustrezno moko. To pomeni, da je tudi za posamezno moko treba izbrati primerno surovino – pšenico, ki ima zahtevane lastnosti. Nekatere vrste pšenic vsebujejo več, druge manj beljakovin ali imajo druge lastnosti, ki lahko vplivajo na uspeh pri peki. Naše namenske moke so pripravljene posebej za specifične zahteve posameznih vrst peciv, zato uporaba namenske moke omogoča tudi manj izkušenim gospodinjam, da dosežejo vrhunsko kakovost doma narejenih peciv.
3 x preverjena kakovost: žita, meljave in moke.

ZLATA MOKA 1 kg

Za vrhunsko peko, tudi za peko z drožmi. Zlata moka je naša najboljša bela moka. Zaradi izjemne kakovosti lepka je testo dobro gnetljivo in stabilno. Omogoča izdelavo najzahtevnejših izdelkov iz kvašenega testa, kot tudi izdelavo izdelkov z drožmi po podaljšanem postopku.

  • visoka kakovost
  • za peko najzahtevnejših pekovskih izdelkov
  • z višjim deležem beljakovin od naše pšenične bele moke
  • vrhunski izdelek lahko iz te moke pripravijo tudi manj izkušeni – moka za vsako roko

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1459 kJ / 344 kcal
Maščobe 1,4 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 69 g
- od tega sladkorji 1,4 g
Prehranske vlaknine 3,1 g
Beljakovine 13 g
Sol ˂0,01 g

PRIMORSKA POSEBNA MOKA 1 kg

Za primorsko posebno moko uporabljamo najkakovostnejšo pšenico, pri kateri meljemo samo osrednji del pšeničnega zrna. Moka ima odlične pecilne lastnosti in je najbolj bela med belimi mokami.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1471 kJ / 374 kcal
Maščobe 1,1 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 72 g
- od tega sladkorji 1,5 g
Prehranske vlaknine 2,5 g
Beljakovine 11 g
Sol ˂0,01 g

NAMENSKA MOKA ZA POTICO
1 kg

Vsaka gospodinja ve, da je peka potice poseben izziv. Testo mora ravno prav vzhajati, mora biti ravno prav gnetljivo, sicer se ta pomembna praznična sladica iz kraljice praznične mize kaj hitro spremeni v nič kaj na pogled mikavno sladico. Za namensko moko za potico uporabljamo pšenico, iz katere lahko brez tveganja vedno znova pripravite odlično domačo potico.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1459 kJ / 344 kcal
Maščobe 1,4 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 68 g
- od tega sladkorji 1,4 g
Prehranske vlaknine 3,1 g
Beljakovine 13 g
Sol ˂0,01 g
Namenska moka za domače pecivo

NAMENSKA MOKA ZA DOMAČE PECIVO 1 kg

Za namensko moko za domače pecivo uporabljamo pšenico, iz katere lahko tudi manj izkušene gospodinje pripravijo odlično pecivo. Domače pecivo bo mehko in rahlo.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1471 kJ / 374 kcal
Maščobe 1,1 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 72 g
- od tega sladkorji 1,5 g
Prehranske vlaknine 2,5 g
Beljakovine 11 g
Sol ˂0,01 g

NAMENSKA MOKA ZA KROFE 1 kg

Priprava krofov ni tako preprosta. Da bo krof lepo vzhajal, da se ne bo preveč napil olja ter da bo imel prožno sredico, morate izbrati pravo moko. Za namensko moko za krofe uporabljamo pšenico, ki ima vse te lastnosti, s čimer vam zagotavljamo vsakokraten uspeh pri pripravi vaših pustnih dobrot.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1459 kJ / 344 kcal
Maščobe 1,4 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 68 g
- od tega sladkorji 1,4 g
Prehranske vlaknine 3,1 g
Beljakovine 13 g
Sol ˂0,01 g

NAMENSKA MOKA ZA PIZZO 1 kg

Pica mora biti hrustljava ob robovih, ravno prav prožna in tanko razvlečena. Za pico uporabite namensko moko, ki zaradi svoje sestave zagotavlja rahlost in hrustljavost te italijanske specialitete.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1459 kJ / 344 kcal
Maščobe 1,4 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 68 g
- od tega sladkorji 1,4 g
Prehranske vlaknine 3,1 g
Beljakovine 13 g
Sol ˂0,01 g

OSTRA MOKA 1 kg

Ostra moka je v primerjavi z gladko moko bolj grobo mleta. Pri peki z ostro moko moramo upoštevati, da bomo dobili več testa v primerjavi z gladko moko, ki pa bo počasneje vzhajalo. Ostra pšenična moka se uporablja pri pripravi rahlih piškotov, domačega biskvita, palačink in žličnikov ter za zgoščevanje različnih omak. Ostra moka je tipa 400.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1448 kJ / 346 kcal
Maščobe 1,0 g
- od tega nasičene maščobe 0,2 g
Ogljikovi hidrati 73 g
- od tega sladkorji 0,1 g
Prehranske vlaknine 2,5 g
Beljakovine 11 g
Sol ˂0,01 g