Iskalnik

Divita njoki

Njoki Divita so narejeni iz krompirjevega testa in iz skrbno izbrane moke iz različnih žit. So značilne primorske oblike, čvrsti in polnega okusa, hkrati pa spominjajo na doma narejen izdelek.

DIVITA POLENTNI NJOKI 500 g

Polenta je tradicionalna slovenska jed. Polentni njoki so pripravljeni iz polente, iz skrbno izbranih sestavin, koruzni zdrob je iz slovenske koruze poltrdinke. Polentni njoki teknejo kot samostojna jed, izvrstno pa se podajo tudi kot priloga. Priprava polentnih njokov je zelo enostavna in ponuja obilje kulinaričnih užitkov. Brez predhodnega kuhanja jih lahko ocvremo na vroči maščobi ali pražimo v ponvi.

  • iz slovenske koruze poltrdinke
  • za kuhanje, cvrtje in praženje
  • hitra priprava v 2 do 3 minutah

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 682 kJ / 162 kcal
Maščobe 2,1 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 31 g
- od tega sladkorji 0,4 g
Prehranske vlaknine 2,7 g
Beljakovine 2,9 g
Sol 0,78 g
Pirini njoki

DIVITA PIRINI NJOKI 500 g

Pira - okusna alternativa. Pirini njoki so narejeni iz krompirjevega testa z dodatkom pirine moke. Pripravljeni so iz skrbno izbranih sestavin, na povsem domač način. Postrežemo jih lahko s številnimi omakami, na primer mesno, sirovo, gobovo ali paradižnikovo, lahko pa uporabimo domišljijo in ustvarimo pravo kulinarično mojstrovino. Žlahten, rahlo oreškast okus starodavnega žita pire je vse bolj priljubljen med privrženci uravnotežene prehrane in odlične kulinarike.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 663 kJ / 156 kcal
Maščobe 0,7 g
- od tega nasičene maščobe 0,2 g
Ogljikovi hidrati 33 g
- od tega sladkorji 1,7 g
Prehranske vlaknine 2,5 g
Beljakovine 4,1 g
Sol 1,2 g
Ajdovi njoki http://www.mlinotest.si/wp-content/uploads/2019/05/Izdelek-iz-testa-odlicne-kakovosti-2023-500.png

DIVITA AJDOVI NJOKI 500 g

Ajda žlahtnega okusa. Novi ajdovi njoki so edinstven spoj koristi vitalnih žit in aromatičnega okusa. Ajda sicer ni žito, jo pa kulinarično uporabljamo kot ostala žita. Tradicionalno prisotna na slovenskih poljih je zdaj na voljo v sodobni kulinarični obliki. Ajdovi njoki so odlični kot priloga slanim jedem, lahko jih pripravite kot samostojno slano jed ali pa domače presenetite z nenavadno sladico.

  • z dodatkom ajdove moke
  • bogatega okusa in domače oblike
  • vsestranska uporabnost
  • brez dodanih arom
  • odlični tudi kot sladica

Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 733 kJ / 173 kcal
Maščobe 0,9 g
- od tega nasičene maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 35 g
- od tega sladkorji 4,0 g
Prehranske vlaknine 2,9 g
Beljakovine 4,6 g
Sol 1,8 g