Zapri Menu

Nagrade Gospodarske zbornice Slovenije

01.02.2018 14:41

18 x zlato za odlične pekovske izdelke Mlinotesta

Ajdovščina, 1. februar – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, je 18. po vrsti podelila zlata priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic.

Mlinotestu je neodvisna komisija, ki ocenjuje zunanji izgled, senzorične lastnosti in druge kakovostne parametre posameznih izdelkov, podelila kar 18 zlatih priznanj, in sicer 7 zlatih priznanj v kategoriji kruha, 7 zlatih priznanj v kategoriji pekovskega peciva, 2 zlati odličji v kategoriji finega pekovskega peciva, keksov in finega peciva in 2 zlati priznanji za testenine.

In kateri so tisti izdelki Mlinotesta, ki so bili nagrajeni z zlatim znakom?

Med pekovskimi izdelki so prejeli priznanje Kraševec – ovseni kruh z orehi, 400 g, ki je bil v letu 2017 novost na trgu, potrošniki pa so ga izredno dobro sprejeli, bela rustikalna štruca, 400 g, grajska štruca, 600 g, ki nadaljuje tradicijo znanih in priljubljenih ajdovskih štruc, ajdov kruh z orehi, 400 g, temni hlebec, 1000 g, stari znanec Janez s semeni, 1000 g, in Istrijan, 300 g, poseben kruh trikotne oblike z dodanimi olivami in ovčjim sirom.

V kategoriji pekovsko pecivo so prejeli zlato priznanje za vseh 7 prijavljenih izdelkov: pakiranje 5 graham žemelj, 60 g, pakiranje 5 kajzeric, 60 g, prav tako je kajzerica prejela zlato priznanje kot posamični izdelek in baby kruhek, 60 g, priljubljeno pekovsko pecivo, posuto z mešanico sezamovih in lanenih semen, hrustljava Vipavska bageta, 250 g, in vedno in izjemno priljubljeni žemljici, tako 70 g in 80 g, ki še vedno sodita med najbolj priljubljeno pekovsko pecivo v Sloveniji.

Tudi v kategoriji finega pekovskega peciva, keksov in finega peciva v hladilni kategoriji sta zlato priznanje dobila oba na ocenjevanje prijavljena izdelka: praznična orehova potička, 500 g, ki je lani dobila novo embalažo, in krof z mareličnim polnilom, 80 g. Krof z mareličnim polnilom iz Mlinotesta je postal edini na ocenjevanju z zlatom nagrajeni krof v Sloveniji, kar pravzaprav sploh ni presenetljivo, saj gre za paradni izdelek iz Mlinotesta, ki je prodajna uspešnica skozi celo leto, in to že dolgo ne več samo v Sloveniji, ampak tudi na mnogih tujih trgih, letno pa jih v Mlinotestu dajo na trg približno 3 milijone.

In da je Mlinotest priznan proizvajalec testenin, dokazujeta tudi zlati priznanji za oba prijavljena izdelka v kategoriji testenine: njoki, 500 g, in sirovi kapeleti, 250 g. Oba izdelka sta železni repertoar Mlinotesta in vseh, ki radi hitro pripravijo okusno in vedno drugačno kosilo ali večerjo.

»Seveda smo vedno veseli vseh prejetih priznanj za naše delo, zato so nas ponovno zelo razveselila zlata priznanja GZS. Prizadevamo si razvijati nove produkte, ki bodo po okusu potrošnikov, predvsem pa bodo izpolnjevali vse zahteve glede kakovosti. Različne moke, dodatki semen, sirov, tudi oliv zares naredijo vsak kruh ali pekovski izdelek poseben in vsak lahko najde svojega, najbolj priljubljenega. Posebej nas veselita priznanji za orehovo potico in krof z mareličnim polnilom. Po orehovi potici sicer potrošniki še vedno bolj posegajo ob praznikih in posebnih priložnostih, čeprav v resnici tekne vedno in povsod. Krof z mareličnim polnilom pa že dolgo ni več samo pustna sladica, ljudje ga imajo radi za zajtrk, malico ali sladico kar tako in kjerkoli,« je ob prejetih priznanjih izpostavil Danilo Kobal, predsednik uprave Mlinotest, in dodal: »Letos bomo obeležili 60 let tovarne testenin, v kratkem bomo predali namenu novo, izredno moderno tovarno sveže testenine, sredi leta pa bomo potrošnikom ponudili tudi kar nekaj novih okusov polnitve sveže testenine. Prepričan sem, da bomo poleg zlatih odličij za zares že tradicionalne njoke in priljubljene kapelete prihodnje leto dobili zlata odličja tudi za nove produkte.« 

V Mlinotestu so zelo ponosni in veseli vsakega priznanja, saj ves razvoj in vlaganja v tehnologijo in opremo usmerjajo v izdelke, po katerih bodo potrošniki z veseljem segali, saj gre za okusne in hkrati visokokakovostne izdelke.

Dodatne informacije: Danilo Kobal, predsednik uprave Mlinotest d. d., 05 36 44 504, info@mlinotest.si;

Nazaj | Arhiv

Open menu Open search

Zapri Menu