Zapri Menu

Nekaj malih kuharskih skrivnosti

Pripravljanje jedi iz testenin je zelo preprosto, vendar moramo kljub temu imeti v mislih, da je užitek popoln šele, če so vse sestavine v jedi najboljše kakovosti.

Pri pripravi testenin zato velja:

  • hranimo jih na suhem, vendar ne v bližini aromatičnih živil,
  • nekatere se bolj prilegajo k omakam, druge so bolj primerne za peko, tretje za prikuhe,
  • pri pripravi jedi uporabimo samo sveže nariban sir,
  • za pečenje testenin uporabljamo maslo ali kokosovo maslo,
  • solimo malo, za okus raje uporabljamo zelišča, dišavnice in druge naravne začimbe,
  • sveža zelišča imajo prednost pred posušenimi (sesekljamo jih šele, preden jih denemo v jed),
  • pri kuhanju testenin upoštevamo priporočeni čas z embalaže, hkrati pa tudi sami poskušamo njihovo čvrstost.

Open menu Open search

Zapri Menu