Zapri Menu

Kako kuhamo Mlinotestove testenine?

Skrivnost odličnih testenin ni samo v njihovi vrhunski kakovosti ali dobri omaki. Na popolno doživetje mediteranske hrane vpliva tudi kuhanje testenin. Pomembna sta predvsem ustrezna količina vode in pravi čas kuhanja, ki je napisan na vsaki embalaži.

V pokriti posodi segrejemo vodo (na vsakih 100 g testenin prilijemo liter vode). Ko zavre, jo rahlo solimo (čajna žlička na liter vode) in vanjo stresemo testenine.

Nato jih pomešamo, da se ne oprimejo dna posode, pokrijemo in počakamo, da voda spet zavre. Potem posodo odkrijemo in testenine znova nekajkrat pomešamo.

Na zmernem ognju jih kuhamo še nekaj minut, dokler niso "al dente". Poznavalci dobre mediteranske kuhinje namreč prisegajo na testenine, ki so na zunaj mehke, znotraj pa še trde in nekoliko prožne. Kuhane testenine dobro odcedimo, jih še vroče prelijemo z omako in takoj postrežemo.

Open menu Open search

Zapri Menu