Zapri Menu

Kako kuhamo sveže polnjene testenine ali njoke?

Kuhanje testenin ali njokov je izredno enostavno. Pri kuhanju sta pomembna predvsem ustrezna količina vode in čas kuhanja, ki je naveden na embalaži ter seveda prave testenine oziroma njoki. Testenine ali njoke kuhamo v veliki količini vrele slane vode (na 1.5 l vode računamo 250 g testenin ali njokov in čajno žličko soli).

  1. V dovolj velik lonec nalijemo vodo, ga pokrijemo in pristavimo na močen ogenj. Vodo tik preden zavre solimo, da povečamo moč vrenja in ko zavre vanjo vsujemo testenine ali njoke.
  2. Testenine pomešamo, da se ne oprimejo dna posode, pokrijemo in počakamo, da voda spet zavre. Potem posodo odkrijemo in testenine znova nekajkrat pomešamo. Kuhamo jih toliko časa kot je napisano na embalaži. Njoke pa kuhamo toliko časa, da priplavajo na površino. Nato testenine ali njoke skrbno odcedimo, da odteče vsa voda, sicer se še naprej kuhajo ali pa voda razredči omako.
  3. Kuhane testenine ali njoke zmešamo z omako in postrežemo.

Open menu Open search

Zapri Menu