Zapri Menu

Kako kuhamo testenine?

Kuhanje testenin je izredno enostavno. Pri kuhanju testenin sta pomembna predvsem ustrezna količina vode in pravilno odmerjen čas kuhanja, ki je naveden na embalaži ter seveda prave testenine. Testenine kuhamo v veliki količini vrele slane vode (na 1 l vode računamo 100 g testenin in čajno žličko oziroma do 10 g soli).

  1. V dovolj velik lonec nalijemo vodo, ga pokrijemo in pristavimo na močen ogenj. Vodo tik preden zavre solimo, da povečamo moč vrenja in ko zavre vanjo vsujemo testenine.
  2. Nato jih pomešamo, da se ne oprimejo dna posode, pokrijemo in počakamo, da voda spet zavre. Potem posodo odkrijemo in testenine znova nekajkrat pomešamo.
  3. Kuhamo jih toliko časa kot je napisano na embalaži, nato jih skrbno odcedimo, da odteče vsa voda, sicer se testenine še naprej kuhajo ali pa voda razredči omako.
  4. Kuhane testenine zmešamo z omako in postrežemo. Testenine so okusnejše, če jih kuhamo 2 minuti manj kot je napisano na embalaži, jih zmešamo z nekoliko redkejšo omako in pustimo, da se v njej pokuhajo še 2-3 minute.

Ni potrebno:

  • V vodo v kateri kuhamo testenine vliti nekaj žlic olja, ker se olje bolj prime roba lonca kot testenin.
  • Splakniti testenin s hladno vodo, da bi tako ustavili kuhanje, ker se s tem spere zunanji sloj testenine na katerega se oprime omaka.

Open menu Open search

Zapri Menu