Search

Nasveti

Zakaj je dobra pira?

Pira je na novo odkrito starodavno žito, ki je vse bolj priljubljeno med privrženci dobrega počutja in odlične kulinarike. Zaradi bogate prehranske vrednosti in širokih možnosti uporabe jo v najrazličnejših oblikah vse pogosteje najdemo na jedilnikih slovenskih potrošnikov in kuharskih mojstrov.

5 koristi pire

  1. Prehranska sestava bogata s prehranskimi vlakninami, beljakovinami, aminokislinami, vitamini in minerali.
  2. Žlahten, rahlo oreškast okus.
  3. Široke možnosti uporabe za različne jedi in priložnosti – od kruha, vseh vrst testenin, njokov, kaš, polente, sladic in ostalega, za zajtrk, malice, glavne obede in prigrizke.
  4. Drugačno klasje od pšenice, ki zrnje bolje zaščiti pred škodljivci in plesnijo, zato se jo prideluje z manj ali brez fitofarmacevtskih sredstev. Dvojna pleva (ovoj) ščiti zrna tudi pred vlago in vremenskimi razmerami, zato uspeva tudi v bolj mrzlih okoljih.
  5. Pira ima drugačno sestavo in gluten od pšenice. Nekateri ljudje, ki so občutljivi na pšenico, nimajo težav s piro. To sicer ne velja za ljudi s celiakijo, ki jim škodi vsakršen gluten.

5 razlogov za pirine testenine Mlinotest

Mlinotest že dlje časa ustvarja raznovrstne izdelke iz pire. V zadnjem letu smo nekatere priljubljene izdelke kot so Pirini polnozrnati špageti, Pirini polnozrnati peresniki in Pirini njoki odeli v novo preobleko, slovenskim ljubiteljem pire pa smo ponudili tudi nove Pirine polže in Pirine torteline s pršutom z bogatim kakovostnim nadevom, brez dodanih umetnih arom in konzervansov. Vse pirine testenine Mlinotest priporočamo zaradi:

  1. Odličen okus, ki je rezultat skrbne izbire sestavin in naše zaveze za kakovostne in inovativne izdelke.
  2. Rahlo hrapava površina pirinih testenin, ki omogoča, da se jih omake lažje oprimejo in je tako okus jedi še bolj popoln.
  3. Slovenska proizvodnja testenin z dolgoletno tradicijo in celostno kontrolo nad celotnim procesom izdelave.
  4. Bogat vir prehranskih vlaknin.
  5. Kratek čas in enostavna priprava z najrazličnejšimi drugimi sestavinami, bodisi mesnimi, mlečnimi ali nemesnimi.

 

Ideje za pripravo

Pirini peresniki v »popaj« omaki                      Pirini polži v solati (video recept)

 

 

 

 

 

Uživajte v pripravi in žlahtnih okusih – dober tek vam želimo!